,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

repressió   Catalunya   França   Economia   Estat espanyol   drets nacionals   Internacional   política   Feminisme   anticapitalisme   Habitatge   Ecologia   laboral  
VEURE TOTS ELS BLOGS

Esther Vivas

“Molts independentistes consideren els Comuns l’enemic a batre quan podrien ser un aliat estratègic”

23 d’agost de 2016

#ineditviable

Jornada formativa: Animació Sociocultural i mobilització social

24 d’agost de 2016

[Associacions] La caducitat dels càrrecs de Junta Directiva no és automàtica

23 d’agost de 2016

Jesús Gellida

L’estigmatització dels de baix

22 d’agost de 2016

Web de RevoltaGlobal


 • La crisi, el Nou Partit Anticapitalista, l’ecosocialisme…

  27 d’octubre de 2008

  Raoul Marc Jennar. És la crisi! Però, si ens aturem a pensar-ho una mica, sempre és temps de crisi! Des de fa trenta anys, hem conegut potser períodes on no hi havia crisi?


 • Contra la LEC: buidem les aules i omplim el carrer

  26 d’octubre de 2008

  Crònica de la manifestació d’estudiants contra la LEC

  Pau Silva Ruiz. Aquest dimecres 22 d’octubre, hem viscut tot just la segona jornada vaguística contra la LEC, protagonitzada únicament per estudiants, i que tindrà una continuació el proper 13 de novembre, aquest cop juntament amb els professors. Veure fotografies de la manifestació>>


 • Crisi o lliçó accelerada de capitalisme?

  26 d’octubre de 2008

  Crònica de l’acte a l’Ateneu Rebel

  Xavi Fernández i Anna Mateu. L’Ateneu Rebel de Poble Sec (c. Font Honrada, 32-34), seu de Revolta Global al barri, va acollir aquest dimecres a la tarda la xerrada-debat "Crisi o lliçó accelerada de capitalisme?". Entre el públic assistent hi havia gent del barri, de totes les edats, amb ganes de saber més del que està passant en aquest país. Veure fotografies de l’acte>>


 • Al carrer, amb la plantilla de Nissan

  25 d’octubre de 2008

  Lluís Rabell. Aquest dijous al vespre, milers de treballadors i treballadores de Nissan (10.000 segons els sindicats convocants) van sortir al carrer per exigir la retirada de l’ERO que pretén acomidar prop de 1.700 persones - i que suposaria, de fet, l’inici d’un procés de deslocalització industrial de conseqüències assoladores. Veure fotografies de la manifestació>>


 • Solidaritat amb la revolució cubana

  25 d’octubre de 2008

  Campanya de suport econòmic

  Des de Revolta Global apel·lem a tots i totes els que creiem que la sobirania, dignitat i independència dels cubans i cubanes no són negociables, a realitzar donacions a aquesta campanya destinades a la reconstrucció de les infraestructures, habitatges i aprovisionament de la població.


 • Carta abierta a los órganos federales y al conjunto de las afiliadas y afiliados de Izquierda Unida

  24 d’octubre de 2008

  Militantes de Espacio Alternativo confederal. Sirvan pues estas líneas explicativas de nuestro gesto de acta de dimisión de los órganos de dirección en que hemos participado hasta ahora y de las responsabilidades que hemos asumido.


 • Transgredint per construir i construint per transgredir

  24 d’octubre de 2008

  Un esbós de les jornades “ Per una sexualitat transgressora” del 18 d’octubre

  Mònica Penas i Núria Suàrez. Tothom trobava a faltar la transgressió i qualsevol podia sentir-se més transgressora d’allò que s’estava explicant. Però l’objectiu final finalment ho era: com compatibilitzar la lluita transexual i intersexual amb la feminista. Veure fotografies de l’acte>>


 • ¡Solidaridad con la plantilla de Nissan! ¡Fuera el ERE! ¡Ni un solo despido!

  23 d’octubre de 2008

  Comunicado de Revolta Global. Esto no es un "ajuste de plantilla" porque bajen las ventas, la empresa registre pérdidas o caiga la productividad. La factoría de Zona Franca es de altísimo rendimiento, Nissan ha declarado importantes beneficios en los últimos ejercicios y es la marca que mejor soporta la situación del mercado europeo.


 • “Dones sobre les ones”: la lluita per un avortament lliure i gratuït continua

  23 d’octubre de 2008

  Sandra Ezquerra. A partir de la invitació de 33 organitzacions de dones espanyoles, Women on Waves va visitar València el passat cap de setmana per realitzar avortaments a dones espanyoles embarassades de menys de sis setmanes i mitja i recolzar les campanyes locals (...)


 • El Nou Partit Anticapitalista sacseja l’esquerra francesa

  22 d’octubre de 2008

  Josep Maria Antentas i Esther Vivas. El panorama polític de l’esquerra francesa està sent trasbalsat els darrers mesos per l’anunci de la creació d’un Nou Partit Anticapitalista impulsat per la Ligue Communiste Révolutionnaire (LCR) d’Olivier Besancenot.


 • USTEC-Ste’s, ASPEPC-SPS i CGT donem suport a les mobilitzacions d’estudiants del 22 d’octubre

  22 d’octubre de 2008

  USTEC·STEs (IAC)–CGT-ASPEPC. El dia 22 d’octubre els i les estudiants faran una jornada de vaga i realitzaran manifestacions arreu de Catalunya, com a resposta activa a una convocatòria del Sindicat d’Estudiants contra els plans de Bolonya, el projecte de decret de selectivitat del MEC i el projecte de llei d’educació de Catalunya.


 • Comunicado de solidaridad con los trabajadores de Nissan

  21 d’octubre de 2008

  Campaña contra la Directiva de les 65 horas. La arbitrariedad y la desvergüenza de la multinacional han llegado al extremo de querer despedir a 1.680 trabajadores (en realidad 7.000, pues hay que contar a los compañeros de la industria auxiliar), después de declarar 227 millones de beneficios en estos tres últimos años, de haberse beneficiado de ayudas oficiales y de haber aplicado tres EREs en cuatro años.


 • Per salvar l’escola pública i contra la privatització. Ensorrem la LEC!

  20 d’octubre de 2008

  Declaració de Revolta Global. No podem oblidar el context global en què es produeix aquesta proposta. Tant l’educació com la resta de serveis públics han entrat en el comerç internacional de la mà de l’Organització Mundial del Comerç i de l’Acord General del Comerç de Serveis (AGCS).


 • Nos sobran analistas, nos faltan activistas

  20 de octubre de 2008

  Josep Cruelles y Salva Torres. Es, sin duda, la crisis más importante del capitalismo desde 1929. Pero no es comparable, y eso la hace especialmente grave, porque la historia nunca se reproduce de la misma manera, y porque precisamente, el capitalismo se dotó desde entonces de mecanismos para que novolviera a ocurrir la caída en picado y en cadena del consumo y la producción.


 • Olivier Besancenot o el discurso caluroso

  19 d’octubre de 2008

  Pepe Gutiérrez-Álvarez. Besancenot representa un cambio en la tipología de la vieja guardia. Tiene toda la razón del mundo al proclamar: "No somos monjes-guerreros", dijo. "Somos los explotados, oprimidos, los jóvenes y los asalariados, que no lloriqueamos, pero queremos ser respetados – y por ello, llegados a cierto punto, levantamos la cabeza a través del compromiso".


 • Davant la crisi econòmica global, ara mes que mai és imprescindible aixecar una esquerra de combat

  17 d’octubre de 2008

  Declaració de Revolta Global. En les últimes setmanes estem comprovant com salten totes les alarmes del capitalisme global: la crisi ha esclatat i ja és impossible ocultar-la. Els governs s’afanyen a “prendre mesures” acudint al rescat de bancs i empreses a costa d’hipotecar els diners públics (...)


 • Delegades dels cinc continents celebren a Galícia la 7aTrobada Internacional de la Marxa Mundial de Dones

  16 d’octubre de 2008

  La Marxa Mundial de Dones celebra cada dos anys la seva Trobada Internacional que reuneix a delegades dels cinc continents. Aquest any 2008, la Trobada Internacional tindrà com a seu la ciutat de Vigo i es portarà a terme entre el 14 i el 21 d’octubre. Veure vídeo>>


 • Les xarxes socials avancen en un món rural en crisi

  16 d’octubre de 2008

  6è Fòrum per un Món Rural Viu

  Esther Vivas. El 6è Fòrum per un Món Rural Viu va permetre avançar cap a una major articulació de les xarxes que treballen en la denúncia de les grans superfícies, els agrocombustibles, els transgènics, les males polítiques agràries, el turisme i l’especulació urbanística (...)


 • David Harvey sobre la crisi i el dret a la ciutat

  15 d’octubre de 2008

  Sandra Ezquerra, Anna Mateu i Brian Anglo. En un moment de crisi econòmica que està tenint efectes tràgics en el context urbà, les reflexions de David Harvey esdevenen més rellevants que mai. La setmana passada, Harvey va donar nombroses presentacions a Madrid i a Barcelona. Dissabte, 11, companys de Revolta Global ens vam apropar al MACBA per escoltar-lo i aquí us reproduïm el que va dir.


 • Lección acelerada de capitalismo

  15 de octubre de 2008

  Claudio Katz. El terremoto de Wall Street ha desconcertado al establishment global. En la cúspide del poder predomina el pánico y las declaraciones alarmistas. Todos registran la presencia de un acontecimiento que podría inaugurar un cambio de época.


... | 4720 | 4740 | 4760 | 4780 | 4800 | 4820 | 4840 | 4860 | 4880 |...