,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

França   política   Estat espanyol   Economia   Internacional   Catalunya   Feminisme   drets nacionals   Ecologia   anticapitalisme   Habitatge   laboral   repressió   internacionalisme  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

14 consells de Txékhov per escriure

17 de gener de 2017

La pedagogía libertaria: historia y vigencia actual

16 de gener de 2017

Jesús Gellida

El futur de Gran Bretanya i de la Unió Europea

15 de gener de 2017

Esther Vivas

La Torre Agbar no serà un hotel. Victòria del govern de Barcelona en Comú?

17 de gener de 2017

Els pressupostos i el lideratge del PSOE i el PDECat a debat

17 de gener de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • La Junta electoral d’Israel prohibeix els partits polítics palestins

  16 de gener de 2009

  Michael Warschawski. No hi ha cap necessitat de mostrar fotografies dels horribles atacs que està patint la població de Gaza. N’hi hauria prou de donar un cop d’ull a la reunió de la Junta Electoral Central d’Israel per entendre fins a quin punt s’hi ha perdut totalment qualsevol pretensió d’actuar com un estat digne.


 • Rosa Luxemburg: la mestra

  16 de gener de 2009

  Rosi Wolfstein. Junt amb la seva activitat com a escriptora i conferenciant, Rosa Luxemburg era a més una verdadera mestra... I ho era, seguint la tradició de la vella escola del partit.


 • Francia: De la LCR al NPA

  15 de enero de 2009

  Daniel Bensaïd, Alain Krivine, Pierre Rousset, François Sabado, entre otros. Esta contribución ha sido escrita en el marco de la preparación del próximo congreso de la Ligue Communiste Révolutionnaire (LCR), a finales de enero de 2009, que tiene en el orden del día su "autodisolución" política, su "superación" en el Nuevo Partido Anticapitalista (NPA).


 • Democratització contra la invasió econòmica i cultural

  14 de gener de 2009

  50è aniversari de la revolució cubana

  J. M. Martín Medem. Gairebé tot afavoreix Cuba si aconsegueix trencar el bloqueig de Fidel Castro per recuperar i democratitzar el seu projecte de socialisme quan la Revolució complirà cinquanta anys.


 • Rebelión judía contra el ataque de Israel

  13 de enero de 2009

  Intelectuales judíos rechazan los métodos empleados por el Gobierno israelí contra los palestinos

  Pere Rusiñol. El historiador Ilan Pappé sostiene que hay que calificar de "genocidio" la campaña militar de Israel en Gaza. Su colega Yakov Rabkin se muestra escandalizado por la "masacre". La periodista Naomi Klein afirma que toda la economía israelí depende en realidad de su músculo bélico. Y la activista Diana Ralph advierte que los "crímenes de guerra" no pueden quedar impunes.


 • Contrapoder anticapitalista

  13 de gener de 2009

  Àlex Romaguera/El Triangle. L’esquerra anticapitalista inicia un procés de confluència a l’Estat espanyol amb l’objectiu de presentar una candidatura a les pròximes eleccions europees, previstes per al juny de 2009. Impulsada per Revolta Global i altres organitzacions de caràcter marxista, la iniciativa ja ha rebut l’adhesió d’uns 800 intel·lectuals i activistes vinculats als moviments socials alternatius.


 • Dones i nenes mercaderies sexuals, prostitució globalitzada i liberalisme

  12 de gener de 2009

  Sylviane Dahan i Richard Poulin. El tema de la prostitució divideix el moviment feminista. Algunes sensibilitats parlen de llibertat… altres d’esclavatge. Cal parlar de prostitutes o bé de dones prostituïdes? Aquest article, trobat a la pàgina web Europe Solidaire sans Frontières, permet situar la problemàtica de manera rigorosa.


 • "Tancarem, tancarem l’ambaixada d’Israel!"

  11 de gener de 2009

  Crònica de la manifestació a Barcelona contra la massacre a Gaza

  Lluís Rabell. Després d’una manifestació multitudinària com la d’aquest dissabte, 10 de gener, en solidaritat amb el poble de Gaza, el ball de xifres resulta inevitable. Quanta gent hi havia? Segurament més de 100.000 persones. Veure fotografies de la manifestació>>


 • Estudiants contra Bolonya s’encadenen en una acció de protesta per la repressió al moviment estudiantil

  11 de gener de 2009

  Olga Margalef i Mariona Cruelles. El passat 8 de gener, deu estudiants es van encadenar a cinc punts estratègics en una acció de protesta enfront la repressió practicada sobre el moviment estudiantil els darrers mesos. Veure fotografies i vídeo de l’acció >>


 • Louise Michel: una combatent incansable contra totes les opressions

  10 de gener de 2009

  Sylviane Dahan. L’aniversari de la mort de Louise Michel,- va néixer l’any 1830, i va morir el 9 de gener de 1905 a Marsella donant una conferència - forneix l’ocasió de parlar i fer conèixer aquesta importantíssima i invisibilitzada personalitat del moviment obrer.


 • "La derrota política e ideológica de las clases dominantes abre un espacio para las propuestas anticapitalistas"

  9 de enero de 2009

  Miguel Álvarez. Kaosenlared entrevista a Esther Vivas una de las jóvenes militantes implicada en el lanzamiento de Izquierda Anticapitalista de cara a las próximas elecciones europeas.


 • El Canal Xerta-Sénia és la presa de pèl més gran de la història de les Terres de l’Ebre i la porta del transvasament

  9 de gener de 2009

  Jóvens de les Terres de l’Ebre. Jóvens de les Terres de l’Ebre aixequen un mur contra el Canal Xerta–Sénia i hi pengen una gran llufa amb la frase: “lo Canal Xerta–Sénia no és un transvasament”. Jóvens han volgut denunciar la presa de pèl més gran de la història de les Terres de l’Ebre ja que, amb la construcció d’un canal de regadiu com a excusa, s’està construint el transvasament.


 • Comunicat de premsa de la Coordinadora Estatal de Comitès de Grup Zeta

  8 de gener de 2009

  El Grup Zeta felicita les festes i el nou any als seus empleats amb l’anunci verbal d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO). La direcció del Grup ha comunicat (...) als treballadors que té la intenció de presentar (...) un ERO que afectarà a 531 treballadors dels aproximadament 2.300 que conformen la plantilla del grup.


 • Yo también firmé por una Izquierda Anticapitalista

  8 de enero de 2009

  Carlos Azagra. Bueno, antes de que alguien lo sepa por ahí, lo comento yo por aquí, el otro día me mandaron un email los de Revolta Global (el nombre de Revolta me gusta porque significa Revuelta en castellano y a mi la Revuelta me gusta mogollón) (...) Ver viñeta de Azagra en la sección ’Lo que no sale por la tele’ de El Jueves dedicada a Izquierda Anticapitalista>>


 • Declaració política de les forces de l’esquerra palestina

  7 de gener de 2009

  L’atac brutal contra el nostre poble continua, el nombre de màrtirs augmenta entre els nens, les dones, les persones grans. Es multipliquen de manera indiscriminada les demolicions de cases sobre els caps dels seus propis habitants. Però la resistència palestina també segueix, representada per la unitat popular, amb la participació de totes les organitzacions i braços armats.


 • Davant la crisi plantem cara als capitalistes

  7 de gener de 2009

  Crònica de la xerrada de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Cornellà

  Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. Sota el títol "Quina crisi?", Revolta Global-Esquerra Anticapitalista va organizar a Cornellà de Llobregat una xerrada per tal d’analizar les causes i les conseqüències de l’actual crisi econòmica, financera, social i ecològica. Veure fotografies de l’acte>>


 • Tel Aviv, París... manifestacions en suport a Gaza

  6 de gener de 2009

  Les manifestacions en suport a Gaza s’estenen per tot el món. L’exèrcit israelià està cometent una massacre sobre el poble palestí. Ja es compten més de 570 morts i més de dos mil ferits, molt d’ells en situació crítica. A Tel Aviv unes 15 mil persones han sortit al carrer per denunciar l’agressió a Gaza. A continuació, us presentem els vídeos de les manifestacions a Tel Aviv i a París el passat 3 de gener>>


 • Declaració de les organitzacions i moviments de dones israelianes

  6 de gener de 2009

  Yvonne Deutsch i Gila Svirsky. Nosaltres, organitzacions de dones per la pau, des de diferents horitzons polítics, demanen el silenci de les armes i demanem el començament immediat de deliberacions per parlar de pau i per acabar amb la guerra. És temps per a les dones... demanem paraules i accions diferents.


 • S’intensifiquen les protestes contra l’ofensiva a Gaza

  5 de gener de 2009

  Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. Milers de persones s’han manifestat aquest diumenge al vespre a la plaça Sant Jaume a Barcelona en contra l’ofensiva militar israeliana a Gaza. A la concentració s’han fet crits contra la política genocida del govern israelià i en solidaritat amb el poble palestí.


 • Jo també sóc Palestí/na

  5 de gener de 2009

  Declaració de solidaritat amb Palestina de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

  La virulència i les atrocitats d’aquest atac militar mostren una vegada més la voluntat del govern d’Israel d’aixafar al poble palestí i la seva vulneració sistemàtica dels drets humans més elementals. Una estratègia militar que respon a les necessitats del joc polític intern d’Israel davant la inminència de les eleccions legislatives (...)


... | 4720 | 4740 | 4760 | 4780 | 4800 | 4820 | 4840 | 4860 | 4880 |...