,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Economia   política   Estat espanyol   Habitatge   Internacional   drets nacionals   Ecologia   anticapitalisme   repressió   laboral   Feminisme   Catalunya   França  
VEURE TOTS ELS BLOGS

Esther Vivas

Alimentos kilométricos: el coste social y ecológico del mercado global de comida

29 de juliol de 2016

#ineditviable

Atrapada en la M-30. La familia Vinuesa reaparece dos años después

31 de juliol de 2016

El nivell econòmic de l'alumnat marca (més) el seu resultat (que fa una dècada)

30 de juliol de 2016

Web de RevoltaGlobal


 • Crónica de la marcha por la construcción de otra Abya Yala (América)

  13 de octubre de 2008

  Ana Montero. La “Asamblea permanente de apoyo al pueblo boliviano” convocó este 11 de octubre una marcha por las Ramblas de Barcelona bajo el siguiente lema: “Apoyar la consolidación del proceso de cambio en Bolivia y trabajar por la unidad de los pueblos de Abya Ayala (América) es una manera de caminar hacia otro mundo posible”. Ver fotografías>>


 • Un blog pel dret al lloguer

  13 d’octubre de 2008

  Us presentem un blog que treballa el dret al lloguer protegit. Un projecte integrat per unes cent persones, veïnes de Nou Barris, les quals demanen el dret a l’habitatge. Visita Inscripció popular al barri pel lloguer protegit


 • Declaración del Encuentro Internacional de Solidaridad con el Sahara

  12 de octubre de 2008

  Desde hace más de treinta años, la causa saharaui clama por justicia. A día de hoy, el régimen marroquí incumple sistemáticamente la legalidad internacional, representada por una más que abultada lista de Resoluciones de la Asamblea General y del Consejo de Seguridad de la Organización de las Naciones Unidas, ejercitando un desprecio olímpico sobre los principios, la doctrina y hasta los últimos fundamentos éticos del Derecho Internacional. La tiranía alauita ha quebrantado sistemáticamente (...)


 • 28 de setembre: Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament

  10 d’octubre de 2008

  Sylviane Dahan. La Campanya pel dret a l’avortament lliure i gratuït, amb el suport de la Plataforma a favor del Dret a l’avortament, va organitzar una concentració el diumenge 28 de setembre, a les 12 h, a la glorieta del Parc de la Ciutadella de Barcelona, que va aplegar unes 300 persones. Veure fotografies>>


 • Finançarització i crisi: Transició a un nou cicle sistèmic d’acumulació o lluita global?

  10 d’octubre de 2008

  Editorial RG#47 octubre 2008

  Estem en recessió tècnica en el centre del sistema. Ningú no vol creure-s’ho i tots els indicadors donen la veu d’alarma, amb un quadre de comandament roent.


 • 32 estudiants de la UAB en perill d’expulsió

  9 d’octubre de 2008

  Es reemprèn el curs i també la causa disciplinària contra els 32 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en perill d’expulsió. Han arribat ja els plecs de càrrecs on tots 32 tenen, com a mínim, una falta greu i alguns, tenen 4 faltes greus o més. Per cada falta greu, la sanció pot ser com a mínim l’ expulsió temporal o perpètua de la UAB.


 • L’esquerra sindical, al carrer contra les 65h

  8 d’octubre de 2008

  Lluís Rabell. Més de dues mil persones s’han manifestat aquest 7 d’octubre a Barcelona, Passeig de Gràcia avall, contra la Directiva - pendent d’aprovació per part del Parlament europeu - que pretén obrir el camí a una brutal desregulació de les relacions laborals, amb la possibilitat d’instaurar una setmana de fins a 65 hores de treball. Veure fotografies>>


 • Ocupació digna, sí; 65 hores, no

  8 d’octubre de 2008

  Josep Maria Antentas i Esther Vivas. La proposta de modificació de l’actual Directiva europea d’ordenació del temps de treball, acordada al juny pels Ministres de Treball de la Unió Europea (UE) i que està pendent d’aprovació pel parlament Europeu, suposa un pas més en el procés de flexibilització de les relacions laborals i d’erosió de les garanties socials de les i els treballadors europeus.


 • Rebuig veïnal a les 65 hores setmanals de jornada laboral

  8 d’octubre de 2008

  La Trobada Alternativa de Nou Barris denuncia a peu de carrer la directiva europea per la qual s’estableixen noves condicions en el temps de treball. Una quarantena de veïnes s’apleguen, participen i debaten al voltant de la construcció d’alternatives.


 • No al aumento de impuestos municipales por encima del IPC

  7 de octubre de 2008

  El Ayuntamiento de Sant Vicenç dels Horts debe atender las reivindicaciones de vecinos y vecinas

  Los vecinos de Sant Vicenç dels Horts llevan ya casi 5 meses de protesta, desde que el 17 de mayo se concentraran ante las puertas del ayuntamiento unas 500 personas para reclamar la retirada del incremento abusivo en la Tasa municipal de recogida de residuos municipales.


 • Més enllà de les declaracions de Corbacho II: El reagrupament de familiars

  6 d’octubre de 2008

  Sandra Ezquerra. El principal problema de les declaracions del ministre és que són un altre símptoma de que la immigració a l’Estat espanyol està actualment regida per la lògica econòmica de l’oferta i la demanda laboral i per la por constant a que els immigrants ens exhaureixin les feines i els recursos.


 • "Volem un món rural viu al servei dels pobles i les comunitats"

  6 d’octubre de 2008

  El 6è Fòrum per Un Món Rural Viu que s’ha celebrat a Andorra (Terol) del 3 al 5 d’octubre ha permès la trobada d’un ampli ventall de col.lectius que treballen per crear ponts de solidaritat entre el camp i la ciutat. Reportatge de Damià Caro a Ràdio L’Hospitalet amb entrevista a Esther Vivas>>.


 • Presentació a Barcelona del documental sobre les fosses comunes del Cementiri de València

  6 d’octubre de 2008

  A través d’aquest film, familiars de desapareguts, testimonis dels esdeveniments succeïts... donen una visió del terror viscut a València durant la repressió franquista. Informem també sobre el rebuig del Tribunal Europeu de Drets Humans a la revisió de la setència dictada el 1941 per un Consell de Guerra Sumaríssim del franquisme.


 • La Trobada de Nou Barris amb l’Alternativa d’Esquerres de Badia del Vallès

  5 d’octubre de 2008

  El passat dissabte 27 de setembre, l’Alternativa d’Esquerres de Ciutat Badia va inagurar el seu nou local. La Trobada de Nou Barris va ésser convidada a l’event. Veure vídeo i fotos>>


 • Una nueva voz trata de reinventar la izquierda francesa

  3 de octubre de 2008

  Olivier Besancenot en The Herald Tribune

  Steven Erlanger. Parece un duendecillo varonil, atractivo, con su camiseta negra Hugo Boss y vaqueros. Tiene algo de Tintín, el héroe de cómic, eternamente joven, de tantas aventuras infantiles.


 • Treballar 65h! Ni en broma!

  3 d’octubre de 2008

  Campanya contra la directiva de les 65 hores. Una hora per anar i una altre per tornar de la feina, vuit o més hores de treball, netejar la casa, fer el menjar, la cura de les criatures. Els treballadors i treballadores casi no tenim temps ni per respirar!. Ara els rics d’Europa volen ampliar la jornada laboral fins a 65h. Veure chiquipowerpoint>>


 • "Front a la globalització actual cal oposar-hi una altra lògica"

  2 d’octubre de 2008

  Entrevista a Josep Maria Antentas a la Xarxa de Televisions Locals

  La Xarxa de Televisions Locals va entrevistar a Josep Maria Antentas, professor de sociologia i membre de la redacció de Viento Sur, sobre la globalització i les resistències socials actuals. Veure vídeo>>


 • Desafiaments per a una societat que necessita de pobles amb vida

  2 d’octubre de 2008

  Jerónimo Aguado. Una vegada més volem mostrar col·lectivament i davant la societat en general el que estan fent amb els nostres pobles. Des de les institucions més properes que en les seves agendes mai ocupem un lloc prioritari, passant per la Unió Europea i tot el que han significat l’aplicació de la PAC, fins als organismes multilaterals.


 • La ley de aborto: el momento de apostar por la despenalización total

  1ro de octubre de 2008

  Montserrat Cervera. Desde el final de la dictadura franquista el movimiento feminista ha reclamado la libertad de las mujeres para decidir sobre su cuerpo y su maternidad. El tema del aborto formaba parte imprescindible de esta reclamación pues en él está implicada la dignidad y la salud de las mujeres.


 • Fora la directiva europea de les 65 hores setmanals! Volen fer-nos retrocedir un segle! Que la crisi la paguin esl rics i els banquers!

  1 d’octubre de 2008

  Campanya contra la directiva de les 65 hores. Segons la nova proposta de Directiva, els Estats podran permetre augments de la jornada de treball setmanal fins a les 60-65 hores, que s’aplicarien a través de pactes individuals entre l’empresari/a i el treballador/a, encara que els convenis fixin una jornada inferior.


... | 4720 | 4740 | 4760 | 4780 | 4800 | 4820 | 4840 | 4860 | 4880 |...