,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Ecologia   Feminisme   Habitatge   anticapitalisme   drets nacionals   política   Internacional   Estat espanyol   laboral   França   repressió   Catalunya   Economia  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

L’escola com a espai públic de trobada?

27 d’agost de 2015

10 claus de la comunicació actual #infografia

26 d’agost de 2015

Web de RevoltaGlobal


 • Construïm la contraofensiva a Grècia i a tot Europa

  21 de agosto de 2015

  [Bureau de la IV International - 10/08/2015] L’acceptació del diktat de la UE pel govern grec, suposa una derrota per a tots els treballadors i treballadores d’Europa. Construïm la contraofensiva.


 • Simone de Beauvoir: una existència compromesa

  21 de febrer de 2008

  Josette Trat. Les commemoracions del centenari del naixement de Simone de Beauvoir han traït ben sovint el pensament d’aquesta gran figura del feminisme. Convé doncs retornar sobre el que l’autora del «Segon sexe » ens ha realment aportat.


 • Seat: a un pas de la victòria

  20 de febrer de 2008

  Lluís Rabell. Finalment, ahir al vespre, després d’una nova entrevista amb la direcció del centre de Martorell en què es va assegurar als representants de CGT que l’empresa readmetria sense exclusions tots els acomiadats i acomiadades de l’ERO del 2005, aquest sindicat va decidir desconvocar les aturades previstes per avui, dia 20, en els tres torns de la factoria.


 • Comunicado de los huelguistas de hambre de Seat

  20 de febrero de 2008

  Han sido necesarios 15 días de huelga de hambre, el paro de una gran parte de la plantilla el pasado día 6 y la amenaza de nuevos paros, junto con la acción de las gentes solidarias de dentro y fuera de Catalunya, para que el presidente de SEAT haya acordado con los representantes de UGT y CCOO abrir el reingreso de los despedidos pendientes de reincorporación.


 • L’avortament, un dret fràgil

  20 de febrer de 2008

  Associacions feministes demanen que esdevingui un dret lliure

  El debat sobre el dret de l’avortament s’ha tornat a obrir. La llei actual deixa a mans dels metges l’autorització d’aquesta pràctica. Però els metges se senten desprotegits per la llei, sobretot arran de les darreres detencions fetes a clíniques privades. veure vídeo de vilaweb tv>>>


 • A les portes de SEAT...

  20 de febrer de 2008

  Èxit de la concentració en solidaritat amb els vaguistes de fam

  Lluís Rabell. Ahir, 19 de febrer, entre les 13h i les 14h, aprofitant el canvi de torn, més d’un centenar de companys/es de CGT, una nombrosa delegació de la IAC, i diversos militants del Comitè de Solidaritat amb els vaguistes de fam ens vam aplegar a les portes de Seat a Martorell.


 • Die Linke obté bons resultats

  19 de febrer de 2008

  Les eleccions regionals celebrades a finals de gener a Hesse (Frankfurt) i a la Baixa Saxònia (Hannover) són plenes de lliçons. Els resultats obtinguts posen en qüestió el marc de les aliances tradicionals. Per governar, l’SPD ja no es pot plantejar només entendre’s amb els Verds o bé amb el Partit liberal, quan no té majoria.


 • ¡Por la readmisión de todas y todos los despedidos!

  19 de febrero de 2008

  Mañana, 20 de febrero, ¡uníos a los paros convocados por CGT!

  16 días dura ya la huelga de hambre por la readmisión de los despedidos y despedidas que la empresa se niega a reintegrar. Uno de los huelguistas, Wenceslao Calero, tuvo que ser hospitalizado la semana pasada. José Mª Requena y Diosdado Toledano siguen con su ayuno.


 • El compromiso del presidente de Seat con dirigientes de UGT y CCOO

  19 de febrero de 2008

  Comunicado urgente de los huelguistas de hambre

  Habiendo conocido los términos del comunicado informativo de la dirección de Seat sobre los resultados de la reunión entre el presidente Sr. Erich Schmitt y los representantes de UGT y CCOO, celebrada este 18 de febrero, los huelguistas de hambre manifiestan (...)


 • "En totes les guerres estan implicats exèrcits regulars i mercenaris"

  18 de febrer de 2008

  Entrevista a Daniel Pereyra a RNE

  Daniel Pereyra, periodista, escriptor argentí i militant d’Espacio Alternativo, parla del seu últim llibre "Mercenarios. Guerreros del Imperio" (El Viejo Topo, 2008) en una entrevista a Ràdio Nacional d’Espanya. Pereyra analitza el negoci dels exèrcits privats i de la guerra avui en dia.


 • Crònica de l’acte "És temps de lluites socials"

  18 de febrer de 2008

  La xerrada va servir per a realitzar un debat col.lectiu sobre les perspectives del sindicalisme combatiu i va posar de manifest la necessitat de treballar per a reconstruir un veritable sindicalisme que defensi els interessos dels i les treballadores, allunyat de l’orientació burocràtica que avui és hegemònica dins del sindicalisme a Catalunya.


 • Carta oberta dels vaguistes de Seat a José Luís Rodríguez Zapatero

  17 de febrer de 2008

  Lluís Rabell. Ahir, dissabte 16 de febrer, els companys i companyes de la CGT de SEAT van organitzar una acció de solidaritat amb els vaguistes de fam, consistent a difondre una carta oberta a José Luis Rodríguez Zapatero a La Farga de l’Hospitalet, on se celebrava un míting (...)


 • "El choque de Barbaries"

  17 de febrer de 2008

  Gilbert Achcar

  S’edita en castellà El choque de Barbaries de Gilbert Achcar, una de les obres internacionals de referència sobre la “guerra global permanent” escrit per un dels analistes més reputats en la matèria.


 • Seat: la vaga del dia 20 pot ser decisiva

  16 de febrer de 2008

  Lluís Rabell. Cada dia que passa, la situació dels vaguistes de fam és més dura. Aquest dijous, 14 de febrer, mentre assistia a la formidable mobilització dels ensenyants i els estudiants contra la LEC, un d’aquests companys, el veterà Wenceslao Calero, va haver de ser hospitalitzat, víctima d’una sobtada caiguda de tensió. (...)


 • Italia: La izquierda anticapitalista ante las elecciones generales

  15 de febrero de 2008

  Salvatore Cannavò y Franco Turigliatto. La caída del gobierno Prodi traza el desastre de una débil y mal congeniada hipótesis política. En tan sólo 18 meses el centroizquierda -la mítica Unione que debía cambiar Italia “de verdad”- ha encadenado un fracaso tras otro, dejando tras de sí una pila de escombros.


 • SGAE: Crònica d’un malalt agonitzant

  15 de febrer de 2008

  José Téllez. L’aprovació abans de Nadal del nou cànon digital que grava mòbils i reproductors MP3 obre de nou el debat sobre el paper de la SGAE i la seva activitat mafiós.


 • Vaga de mestres i alumnes. Èxit rotund d’una mobilització històrica

  14 de febrer de 2008

  Comunicat de Revolta Global

  Amb la mobilització d’avui, la comunitat educativa catalana ha deixat ben clar al conseller Maragall que l’ensenyament públic no està en venda. Les més de 50 mil persones que han inundat Barcelona tenien clar el que està en joc. Veure fotos de la manifestació.


 • Seat: els vaguistes de fam resisteixen

  14 de febrer de 2008

  CGT convoca noves aturades solidàries

  Lluís Rabell. Ahir, 13 de febrer, es va realitzar una roda de premsa per informar sobre l’estat de salut dels tres treballadors acomiadats de SEAT que es troben en vaga de fam des del dilluns 4 de febrer, així com sobre la situació del conflicte.


 • El 82% de les palestines a Israel no treballen per les deficiències estructurals i la discriminació

  14 de febrer de 2008

  Isabel Vega. El 82% de les dones àrabs palestines que viuen a Israel no treballen degut a deficiències estructurals com ara la manca de transport públic i l’absència de llars d’infants, a més de la “triple discriminació” que pateixen per motius de gènere, de religió i d’ubicació geogràfica.


 • Frenem l’ofensiva reaccionària del Nacional Catolicisme

  13 de febrer de 2008

  Comunicat de Revolta Global

  Cada dia que passa la jerarquia catòlica augmenta els seus atacs contra els drets més bàsics de les llibertats socials i polítiques d’un Estat, suposadament, aconfessional. L’estructura de l’església catòlica ha tornat a mostrar la seva veritable cara, la del nacional catolicisme. (...)


 • 26 enero: empujando las luchas

  13 de febrero de 2008

  Josep Maria Antentas y Esther Vivas: Este 26 de enero se celebró una jornada de acción internacional contra la globalización neoliberal. En varios lugares del Estado español, movimientos sociales de distinta índole se sumaron a esta propuesta. Pero, ¿qué ha significado este día de acción global? ¿A quiénes ha movilizado? ¿Qué ha aportado y qué poso puede dejar para el futuro?


... | 4720 | 4740 | 4760 | 4780 | 4800 | 4820 | 4840 | 4860 | 4880 |...