,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Habitatge   Economia   Estat espanyol   Catalunya   Ecologia   política   laboral   internacionalisme   drets nacionals   Feminisme   anticapitalisme   Internacional   repressió   França  
VEURE TOTS ELS BLOGS

Esther Vivas

Els partits haurien de donar llibertat de vot als seus diputats?

20 d’octubre de 2016

¿Y si los alimentos nos dieran de comer?

19 d’octubre de 2016

#ineditviable

Una altra escola… i la mateixa desigualtat

21 d’octubre de 2016

La despossessió de la vida quotidiana: Impactes i respostes

20 d’octubre de 2016

Jesús Gellida

Referèndum o referèndum?

19 d’octubre de 2016

Web de RevoltaGlobal


 • Passat, present i futur del moviment contra el deute extern

  28 de novembre de 2008

  El llibre "En pie contra la deuda externa" a la Xarxa de Televisions Locals

  La Xarxa de Televions Locals es fa ressó de la publicació de "En pie contra la deuda externa" d’Esther Vivas i entrevista a l’autora sobre l’utilitat d’aquest llibre tant per al públic en general com per als activistes dels moviments socials. Veure vídeo de la notícia>>


 • Tomar la medida de la crisis

  27 de noviembre de 2008

  Una contribución sobre la crisis y las respuestas...

  François Sabado. Desde el comienzo de la crisis de las "subprimas" de septiembre de 2007, habíamos señalado que esta crisis bancaria y financiera anunciaba una crisis económica global, que esto marcaba un giro histórico en la economía y la situación mundial.


 • Donem la benvinguda a Izquierda Anticapitalista i Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

  27 de novembre de 2008

  Comunicat de la Lliga Comunista Revolucionària (LCR) de França

  La LCR saluda el pas endavant realitzat en aquesta Conferència en la construcció d’una alternativa anticapitalista a la política social-liberal de Zapatero.


 • Sobre els tancaments a diferents facultats d’universitats barcelonines

  26 de novembre de 2008

  Manuel Mazón. Han transcorregut ja diversos dies, i sobretot diverses nits, des que dijous passat 20 de novembre, a l’acabar la manifestació contra el Procés de Bolonya i en el marc d’una jornada de vaga universitària, un nodrit grup d’estudiants ocupéssim l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. Veure vídeos de les tancades>>


 • En el camino hacia una huelga general, ¡es necesario una jornada unitaria de lucha del metal!

  26 de noviembre de 2008

  Comunicado de Revolta Global. “Los sindicatos no deben firmar ni un solo despido”. Así se dijo en asamblea. Ese es el sentir de la plantilla de Nissan y el de muchísimos trabajadores y trabajadoras. Hay miles y miles de puestos de trabajo en juego.


 • Construyamos una alternativa a la Europa del Capital

  25 de noviembre de 2008

  Resolución de Izquierda Anticapitalista sobre las elecciones europeas de junio de 2009

  Consideramos conveniente poder estar presentes en las próximas elecciones europeas formando parte de un bloque anticapitalista europeo, con organizaciones como el Nuevo Partido Anticapitalista de Francia, Sinistra Critica en Italia y otras.


 • Contra la violència masclista resposta feminista i anticapitalista

  25 de novembre de 2008

  25 de novembre: dia internacional contra la violència masclista

  Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.
  Malgrat els avenços realitzats en la defensa dels drets humans, les dones de tot el món continuem patint els efectes de la violència pel fet de ser dones. La violència de gènere continua present a les nostres vides quotidianes, incloent els maltractaments, els assassinats a la llar, les violacions i l’assetjament sexual.


 • Un any més i amb més alè: davant de la violència masclista, una resposta feminista

  24 de novembre de 2008

  25 de novembre: dia internacional contra la violència masclista

  Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. La violència física contra les dones és només una de les expressions de la violència masclista. És la manifestació més extrema de la relació desigual de poder entre dones i homes que assenta les seves arrels en les pròpies bases d’aquest sistema econòmic capitalista.


 • Espacio Alternativo es transforma en Izquierda Anticapitalista i decideix concórrer a les eleccions europees

  24 de novembre de 2008

  Comunicat de premsa. L’organització confederal Espacio Alternativo, de la qual forma part Revolta Global, ha decidit en una Conferència extraordinària transformar-se en una nova força política anomenada Izquierda Anticapitalista i concórrer a les eleccions europees. Veure fotografies de la Conferència>>


 • Itàlia: indecents i lliures

  24 de novembre de 2008

  25 de novembre: dia internacional contra la violència masclista

  Sommosse. La violència masclista és la primera causa de mort i d’invalidesa permanent per a les dones, a Itàlia com arreu del món. La violència forma part de la nostra vida quotidiana i s’expressa a través de la negació dels nostres drets, la violació dels nostres cossos, el silenci.


 • Tancada a la Univeristat Central de Barcelona

  23 de novembre de 2008

  Els i les estudiants que lluitem per una universitat pública i de qualitat tancant-nos a l’edifici històric de la UB, la central (a plaça Universitat), fem una crida a la solidaritat i al suport de tots els moviments socials, col·lectius, associacions, veïns, veïnes, individuals (...)


 • Euskadi: No hi ha sortida sense recuperar la mobilització

  22 de novembre de 2008

  Mikel Labeaga. Potser la dada més rellevant dels últims mesos és la desmobilització cada vegada gran de la majoria de la societat d’Euskal Herria, que es mou entre el fàstic i la desesperança quant al contenciós basc, una tendència que impregna tota l’activitat política i social de la nostra terra.


 • ’La guerra al Congo és una guerra de multinacionals’

  21 de novembre de 2008

  Entrevista a Victor Nzuzi, dirigent camperol i membre del CADTM congolès

  "El coltan, aquest mineral que teniu al telèfon i als ordinadors, es troba ací, al Congo. Aquesta guerra no és pas d’interessos africans, sinó de multinacionals, per prendre’ns el coltan i d’altres minerals que els interessen". Això explica la inestabilitat gairebé permanent de la Rep. Democràtica del Congo, segons diu el dirigent camperol i activista, Víctor Nzuzi. Veure vídeo de l’entrevista>>


 • Per la defensa i la recuperació dels serveis públics

  21 de novembre de 2008

  Coordinadora Ciutadana en Defensa dels Serveis Públics i Contra les Privatitzacions.
  Els serveis públics i socials es van conquerir per satisfer les necessitats de les persones, no pel comerç i el benefici econòmic i no es poden regir per criteris de rendibilitat sinó d’interès social. D’accés universal, i mantinguts per una fiscalitat solidària, representen els drets més significatius assolits pels ciutadans a través de la història i són indispensables per lluitar contra les desigualtats socials i territorials.


 • Tras el fiasco de la IX Asamblea Federal de IU: Hay que empezar a levantar un nuevo sujeto político

  20 de novembre de 2008

  Declaración de Espacio Alternativo. Es hora de mirar la realidad de frente. IU puede sobrevivir como marca electoral, pero ha muerto como referente y vertebrador de las luchas, movimientos y resistencias que, desde las fábricas a los barrios y universidades, empiezan a surgir con los primeros compases de la crisis.


 • Francia: Hacia la formación de un Nuevo Partido Anticapitalista

  20 de noviembre de 2008

  Pierre Rousset. El impacto político del proceso del Nuevo Partido Anticapitalista (NPA) es muy importante. En diversos lugares, este nuevo partido político en formación está de hecho sustituyendo a la LCR y muestra una enorme actividad.


 • Balears: pactes entre bastidors a l’hemicicle dels corruptes

  19 de novembre de 2008

  Llorenç Buades Castell. La corrupció neix de la manca de control popular de les institucions. És més corrupte qui més governa, i com que no tots els partits tenen el mateix pes institucional els graus de corrupció no són iguals. Dins el Parlament només el Bloc no està afectat pels casos de corrupció. En la gestió en altres àmbits, com el municipal o sindical, en referència al Bloc no diria el mateix (...)


 • Una crisi a Wall Street? Una crisi del capitalisme? La crisi del capitalisme?

  18 de novembre de 2008

  Bibiana Medialdea i Nacho Álvarez. No és possible explicar la història de l’economia capitalista, i menys la dels últims trenta anys, sense referir-se a les seves crisis recurrents. Quan un fenomen es repeteix amb tanta obstinació és sensat interrogar-se sobre si existeix una causa comuna que expliqui totes les seves manifestacions.


 • La crisi no és nova; en tot cas es renova

  18 de novembre de 2008

  Una història d’opressió estructural que ens afecta en particular a les dones

  Editorial RG#49. Si bé la crisi està sent la protagonista indiscutible de les capçaleres de notícies i agendes de govern de les darreres setmanes, com una situació “inesperada” d’una realitat que ja no es pot amagar, el cert és que els danys col·laterals i els símptomes secundaris d’aquest model econòmic capitalista neoliberal no són nous; en tot cas es renoven, s’estenen i s’aguditzen.


 • 15N: Que la crisi la paguin els rics

  17 de novembre de 2008

  Crònica de la concentració del 15 de novembre a Barcelona contra la crisi

  Revolta Global. Unes cinc mil persones es van concentrar aquest dissabte, 15 de novembre, a la Pl. Catalunya de Barcelona per denunciar la hipocresia dels líders del G20 reunits aquest cap de setmana a Washington amb el supòsit de trobar una "sortida" a la crisi. Veure fotografies de la concentració>>


... | 4720 | 4740 | 4760 | 4780 | 4800 | 4820 | 4840 | 4860 | 4880 |...