,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

repressió   política   Internacional   Feminisme   Economia   França   anticapitalisme   Catalunya   Ecologia   drets nacionals   Habitatge   Estat espanyol   laboral  
VEURE TOTS ELS BLOGS

Esther Vivas

De la investidura d’Artur Mas i la CUP

9 d’octubre de 2015

El hambre en un mundo de la abundancia

7 d’octubre de 2015

#ineditviable

Els béns comunals, subsistència i sostenibilitat davant la propietat privada

8 d’octubre de 2015

El estatus del error en la escuela

7 d’octubre de 2015

Web de RevoltaGlobal


 • Ara i sempre: contra les violències masclistes, resistències feministes

  Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista 7N

  7 de octubre de 2015

  El 7 de novembre les dones anem a prendre els carrers per exigir una resposta contundent, la marxa contra les violències masclistes serà una oportunitat per recordar que ens volem vives. Prou feminicidis!


 • Després del 27S: cal seguir construint un bloc per la ruptura

  Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

  1ro de octubre de 2015

  1.Les eleccions del passat 27 de Setembre, caracteritzades per una elevada participació, han estat dominades clarament per la lògica plebiscitària entorn el debat sobre la independència de Catalunya. Els resultats mostren la força que la reivindicació independentista té a la societat catalana. En termes polítics i electorals l’independentisme ha guanyat les eleccions, obtenint majoria absoluta d’escons, tot i que en termes plebiscitaris no ha assolit el 50%. Els resultats del 9N (...)


 • “Ada Colau és més sobiranista que Artur Mas”

  10 de junio de 2015

  La Rambla | Barcelona Televisió. [Vídeo] Amb els periodistes Toni Aira, Esther Vivas, Jordi Mercader, l’advocada Andrea Levy, l’activista Míriam Noguera i l’historiador Andreu Pujol.


 • La setmana de Terrassa en Comú

  9 de junio de 2015

  Terrassa en Comú. Des de Terrassa en Comú creiem que el veritable protagonisme en el govern de la ciutat l’ha de tenir la gent, i així ho hem demostrat al llarg de la campanya. Després de l’èxit del 24M seguim endavant amb el nostre projecte de canvi a la ciutat, un canvi que comença en la manera de fer les coses


 • “Hem guanyat els que estem acostumats a perdre i els que sempre guanyen no han assumit que han perdut”

  5 de junio de 2015

  Esther Vivas a La Klau / Público TV - Vídeo. Avui a La Klau entrevistarem a un dels protagonistes d’aquests eleccions Gerardo Pisarello, número 2 de Barcelona en Comú. I debatrem sobre aquesta contesa electoral amb Gemma Ubasart, Esther Vivas, Jordi Serrano i Xevi Genero.


 • Sis mantres mediàtics contra Ada Colau

  3 de junio de 2015

  Media.cat. Una cosa que pot preveure’s del mandat d’Ada Colau a Barcelona és que serà un govern amb els mitjans de comunicació en contra. I encara que sovint es parli dels tradicionals 100 dies de treva amb uns mandataris a estrenar, el cert és que ja poden llegir-se les primeres mostres del discurs de la por cap a les mesures proposades per Barcelona en Comú.


 • Endesa i les ombres del Fòrum

  2 de junio de 2015

  Mediacat.cat. Clara Soteras. Endesa va aportar 68M€ al Fòrum 2004 i va deduir 116 en impostos. La Sindicatura de Comptes assenyala que el secretari del Fòrum de les Cultures de Barcelona era alhora apoderat de la companyia elèctrica, principal patrocinadora de l’esdeveniment.


 • "El vot de Barcelona en Comú és un vot de classe i social"

  1ro de junio de 2015

  Catalunya Ràdio [Àudio] Tertúlia amb Josep Maria Antentas, professor de sociologia de la UAB, Miquel Puig, economista, Enric Vila, historiador, Vicenç Villatoro, periodista, i Mar Romero, estudiant de periodisme.


 • A Sant Boi i arreu, som molt més que el nostre dolor

  1ro de junio de 2015

  Sandra Ezquerra. Intersecciones. "Som gent capaç d’aixecar-se malgrat el desencís, el cansament i la desesperança, per mirar-se als ulls amb gent com nosaltres i identificar-se en el seu dolor i en la seva por. Som gent que es posa en peu negant-se a que els hi robin el dret a imaginar i somiar altres maneres de viure, altres maneres de fer les coses. Som gent que del somni passa a l’acció i es posa mans a l’obra per capgirar el seu barri i la seva ciutat. Som gent de Barcelona, de Cornellà, de Tetuan, de Manila, de Saragossa, d’Azuaga, de la Cope, de Málaga, de Camps Blancs, de la Noguera.


 • L’emergència social i la participació seran claus de la nostra acció política

  1ro de junio de 2015

  Catalunya Plural. Entrevista a Maria Dolors Sabater. Guanyem Badalona en comú, ha estat la sorpresa de les eleccions, aconseguint cinc regidors des de zero enfront de Xavier Garcia Albiol el càrrec amb més poder del PP de Catalunya.


 • Barcelona en comú, l’escala dels mapes i el nou bloc històric.

  31 de mayo de 2015

  Marc Casanovas a Viento Sur. Barcelona a Comú apunta a la possibilitat real i "constructivista" de fundació d’un nou bloc històric a escala nacional; de refundació d’un catalanisme obrer, popular i hegemònic que faci fora a la dreta i articuli en una mateixa lògica constructiva les immenses energies populars deslligades pel procés sobiranista i el 15M per obrir un procés constituent unilateral i des de baix a Catalunya.


 • Les vaguistes desocupen l’edifici de Telefónica a canvi de seure a la taula de negociació

  31 de mayo de 2015

  La Directa. L’acord signat entre el comitè de vaga i l’empresa comporta la retirada de la denúncia penal per l’entrada a la botiga del portal de l’Àngel i una taula de negociació a partir del 2 de juny


 • “Varoufakis ens va fer entendre que si hi ha algun gir, serà a l’esquerra més que a la dreta”

  31 de mayo de 2015

  La Directa. Manel Ros. Entrevista a Sergi Cutillas. és un dels economistes que forma part del comitè internacional del deute grec. Parlem amb ell sobre la feina del comitè, Grècia, Yanis Varoufakis i com està afrontant el govern la situació econòmica


 • Cent entitats compareixen per mostrar l’ampli suport social a “la revolta de les escales”

  29 de mayo de 2015

  La Directa. [Vídeo]. “Som les nétes i besnétes d’aquelles treballadores que ara fa 97 anys van aconseguir les 40 hores de jornada laboral amb la vaga de la Canadenca. Som les filles, nétes i besnétes de les que el 1936 ja van ocupar l’edifici de la Telefónica en la lluita contra el capitalisme i el seu gos fidel en temps de crisi, el feixisme”


 • Comunicat d’Anticapitalistes sobre les eleccions del 24 M

  27 de mayo de 2015

  Comunicat d’Anticapitalistes

  Comunicat urgent d’Anticapitalistes sobre les eleccions del 24 M. Aquestes eleccions demostren que alguna cosa ha canviat ja. La derrota històrica del Partit Popular és una impugnació contundent a les polítiques de retallades de drets, de democràcia, una autèntica bufetada a les polítiques que han portat a la majoria social treballadora a una situació d’empobriment continu mentre les elits s’enriquien.


 • "Barcelona en Comú posa el dit a l’ull als interessos financers"

  26 de mayo de 2015

  Josep M. Atentas. Debat a La Rambla de BTV el dilluns 25 de maig sobre les eleccions municipals a Barcelona


 • Municipals Tarragona 2015 - El vent fresc entra al consistori tarragoní

  26 de mayo de 2015

  Jesús Gellida. El PSC resisteix, CiU i PP s’enfonsen, ERC i Ciutadans entren amb força, ICV-EUiA es manté i la CUP assalta l’Ajuntament.


 • El meu part és meu

  26 de mayo de 2015

  Esther Vivas. Público. Abans de quedar-me embarassada, mai m’havia plantejat com volia que fos el meu part. Sovint, com a dones, pensem en si volem o no tenir fills, quines implicacions tindrà, de quina manera farem compatible la maternitat amb la vida personal i professional. Com a feministes reivindiquem l’imprescindible dret a decidir sobre els nostres cossos, l’avortament, a la conciliació, a repartir el treball de cures, a la igualtat. No obstant això, crec, hi ha un dret que se’ns passa per alt exigir: el de com volem parir.


 • Glifosat, herbicida cancerígen

  26 de mayo de 2015

  Som lo que sembrem. Aturada dels anuncis televisius. Retirada del mercat. Compromís dels partits per eradicar-ne l’ús. Abandó dels herbicides en els entorns urbans, periurbans i vies de comunicació.


 • Municipis postcapitalistes: l’economia de totes

  24 de mayo de 2015

  Ivan Miró. La Directa. Des de la Xarxa d’Economia Solidària, amb motiu de les eleccions municipals del 24 de maig, s’han presentat una sèrie de mesures per impulsar la democratització de l’economia a nivell local.


 • Espanyols als camps nazis: àpatrides en el segle XXI

  22 de mayo de 2015

  Jordi Rabassa | Catalunya Plural | 16/05/15 No demanar perdó i no reconèixer que els deportats són víctimes del feixisme és permetre que aquest segueixi impune al nostre país. És permetre que l’homofòbia, el racisme i el culte a la violència se segueixin considerant problemes concrets i aïllats i no concepcions estructurades del món


 • La manca de beques menjador es cronifica

  22 de mayo de 2015

  Miquel Gené | Diari de l’Educació. La manca de beques menjador està sent crònica donat l’augment de la pobresa infantil dels darrers anys i el poc pressupost que el Departament d’Ensenyament hi dedica. Analitzem les dades dels darrers anys.


0 | 20 | 40 | 60 | 80 | 100 | 120 | 140 | 160 |...