,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

anticapitalisme   França   Internacional   drets nacionals   política   Feminisme   laboral   Estat espanyol   internacionalisme   Economia   Habitatge   Catalunya   Ecologia   repressió  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

"El Empleo", un corto animado sobre la dureza de la dinámica social

24 de maig de 2017

"Niñas con pene. Niños con vulva. Un hecho más de diversidad". Material didáctico audiovisual sobre transexualidad infantil

23 de maig de 2017

Jesús Gellida

L'avanç de l'economia col·laborativa

24 de maig de 2017

Joc de cartes pel referèndum

24 de maig de 2017

Esther Vivas

“Rajoy busca la fotografia d’un govern català que no vol dialogar quan és el PP qui impedeix el referèndum”

25 de maig de 2017

De la conferència de Puigdemont a Madrid a la nova secretaria general del PSOE de Pedro Sánchez

25 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Cap a on va Izquierda Unida?

  3 de juny de 2004

  Diosdado Toledano
  El fracàs electoral d’ IU en les eleccions generals passades, la pèrdua de gairebé 100.000 vots respecte l’any 2000, el retrocés d’un punt percentual, i la disminució del nombre d’escons de 8 a 3, ha obert una crisi política i de direcció en IU de conseqüències imprevisibles.
  El grup dirigent constituït al voltant del coordinador Gaspar Llamazares, en lloc d’admetre la seva responsabilitat política en aquesta cadena de fracassos i (...)


 • Contra l’imperialisme, el neoliberalisme i el retall de llibertats!

  8 de maig de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 6 (maig 2004)
  El nou cicle polític obert el passat 14 de març ha començat amb l’acompliment per part de Zapatero del compromís electoral de retirar els tropes espanyoles de l’Iraq, un cop quedava clar que els EUA no anaven a cedir en la seva voluntat de mantenir el control militar d’aquest país després del 30 de juny. Es tracta, sens dubte, d’una victòria de la gent que ens hem mobilitzat contra la guerra i en solidaritat amb la (...)


 • XVII Convenio SEAT: Gana la Multinacional, pierden los trabajadores

  7 de maig de 2004

  Colectivo REVOLTA GLOBAL de SEAT
  29 de mayo del 2004
  Basta la lectura de los comunicados de la dirección de la empresa y de los sindicatos sobre el contenido del preacuerdo del XVII Convenio para valorarlo como muy favorable para la Empresa. Los puntos que benefician a los trabajadores, tales como la letra D básica a partir de los 10 años de antigüedad, la ampliación de permisos retribuidos (parejas de hecho, etc.), el acortamiento de 1 año en la carrera profesional de los oficiales (...)


 • "Homenatge a Catalunya" de George Orwell

  5 de maig de 2004

  José Téllez
  “L’aspecte de Barcelona resultava espalmador i aclaparador. Era la primera vegada que em trobava en una ciutat on manava la classe obrera. Totes les botigues i els cafès exhibien una inscripció fent constar que havien estat col·lectivitzats. Els cambrers i els depenents et miraven a la cara i et tractaven de tu a tu. Ningú no deia “senyor” o “don”, i ni tan sols “vostè”; tothom es tractava de “camarada” i de (...)


 • Un nou pas enrera del sindicat

  5 de maig de 2004

  Juan Montero i Enrique Elejalde
  El Congrés celebrat a Tarragona entre els dies 31-3 i 1-4 d’enguany es presentava per part de la majoria com el “Congrés de la Participació”. Res més a lluny de la realitat. Dos, tres i fins i tot quatre blocs de documents espessos diferents s’havien de debatre en assemblees que disposaven de poc temps i amb poca presència d’afiliats i afiliades que normalment rebien els documents en el moment d’iniciar-se (...)


 • "Cedir davant del terrorisme"

  5 de maig de 2004

  John Brown
  Després dels sagnants atemptats de Madrid, i la sagnant farsa organitzada pel govern del PP per a explotar-los electoralment, les eleccions generals espanyoles es van centrar en un únic tema: l’autoria dels atemptats. Es va imposar un sòrdid bipartidisme indirecte amb l’alternativa ETA o Al Qa’eda, els termes del qual afavorien respectivament el PP o el PSOE. En imposar-se la veritat després de la mobilització d’una part de la ciutadania escandalitzada (...)


 • Euskadi mira Catalunya. Cap a on mira Catalunya?

  4 de maig de 2004

  Isa Garnika
  El càstig de la ciutadania al PP marca un punt d’inflexió en la política espanyola. Les “multituds” han castigat el menyspreu amb el qual han estat tractades pel PP, el seu alineament acrític amb l’imperi dels EUA, el seu allunyament dels socis de la UE.
  No obstant això existeix una raó ètica per a explicar el càstig al PP, raó que va més enllà del pensament comú, fins i tot en l’esquerra alternativa, que el poble vota en funció de la seva (...)


 • El capital contra la natura, els empresaris contra Kioto

  3 de maig de 2004

  Manolo Garí
  El Protocol de kyoto sobre emissió de gasos contaminants a l’atmosfera constitueix un mínim que el govern del PP s’ha negat a cumplir i que ha de ser exigit al nou govern de Zapatero. Un dels principals reptes de Cristina Narbona al front del Ministeri de Medi Ambient, tenint en compte les pressions que rebrà de la indústria i del seu propi partit, particularment des dels ministres econòmics, és fer realitat la seva promesa de realitzar un gir de 180 graus per (...)


 • La resistència iraquiana: una nova fase

  3 de maig de 2004

  Tariq Ali
  Poc després de l’ocupació, els Estats Units i els seus aliats, tant militars com ideològics, van començar a referir-se a la resistència iraquiana com a integrada per "elements estrangers", "terroristes" o "antics partidaris del règim de Saddam". Aquesta fraseologia s’ha convertit ara en redundant i el portaveu militar dels Estats Units es refereix a les guerrilles com a forces "anti-iraquianes", com si les tropes dels Estats Units, britàniques, espanyoles, búlgares, (...)


 • El segle de la barbàrie

  3 de maig de 2004

  Feixisme i stalinisme s’han presentat com dues cares possibles de la nostra civilització. La destrucció dels jueus, l’auge de la barbàrie i Kolyma han balisat el segle XX. La utopia i l’emancipació encara s’han de refundar...
  Enzo Traverso
  La primera guerra mundial funda el segle XX. És en aquesta guerra "total" que cal buscar les arrels de l´extermini industrial, de la mort anònima de la massa, del remodelatge autoritari de les societats europees en el periode (...)


 • Teoremas de la resistencia a los tiempos que corren

  14 d’abril de 2004

  Daniel Bensaïd


 • Dia Internacional de la Lluita Camperola: 17 d’abril de 2004

  11 d’abril de 2004

  Comissió Coordinadora Internacional de “Via Campesina”
  Cancún, durant la Conferència Ministerial de l’OMC, pagesos i pageses, indígenes, joves i altres sectors, ens vam mobilitzar amb molta força contra les polítiques neoliberals i l’OMC. Hem pogut aturar l’OMC a Cancún a través d’accions fortes a Cancún i a altres parts del món. Hem pogut convèncer certs governs de resistir les polítiques neoliberals i aturar la dinàmica destructiva de les negociacions (...)


 • "Cambiar el mundo", de Daniel Bensaïd

  10 d’abril de 2004

  Gerardo Pisarello
  El títol d’aquest llibre (Los libros de la Catarata-Viento Sur, Madrid, 2004) resumeix de manera simple i directa la lúcida contribució de l’activista i intel·lectual francès Daniel Bensaïd al debat entorn de l’actual procés de mundialització capitalista i les seves possibles alternatives. El punt de partida del llibre de Bensaïd és la constatació que l’actual deriva militarista i imperialista de la globalització no reflecteix una simple crisi (...)


 • Indigestió informativa parcial de la crisi de l’11-M

  10 d’abril de 2004

  Xavier Giró
  La derrota electoral del Partit Popular (PP) és la prova irrefutable que, des del punt de vista comunicatiu, el govern no va gestionar la crisi derivada de l’atemptat de Madrid de l’11 de març de forma prou eficient. No obstant, els més de nou milions de vots que va obtenir també demostren que la manipulació informativa, si bé es va veure desbordada per una acumulació de factors i d’errors, no va comportar una indigestió total, sinó parcial, de (...)


 • Tot està per fer... i tot és possible!

  9 d’abril de 2004

  Revolta Global
  Els dies que van transcorre entre la massacre patida pel poble de Madrid l’11 de Març i les eleccions del 14-M han estat especialment tensos i han posat de relleu l’existència d’una ciutadania crítica i activa capaç de contrarrestar la propaganda oficial, la desinformació i la por. Mai com entre aquestes dues dates s’havia vist l’enorme efecte polític que poden tenir un conjunt d’accions audaces d’una minoria decidida a aconseguir un (...)


 • Què passa a Veneçuela?

  9 d’abril de 2004

  Socialismo o Barbarie
  Per tercera vegada en els últims dos anys, l’imperialisme ianqui i els seus esbirros a Veneçuela intenten de consumar un colp d’estat.
  El primer va ser l’11 d’abril, quan els seus agents en les forces armades veneçolanes van detenir en Chávez i van tractar de posar en lloc seu un titella de Washington, el president de la central empresarial de Veneçuela.
  El segon fou la vaga patronal de dos mesos, del 2 de desembre del 2002 al 2 de febrer (...)


 • La revolució dels clavells. Abril de 2004

  7 d’abril de 2004

  Antonio Louçâ
  La revolució dels clavells va ser una mera tentativa d´adaptar la societat a la mesura de les utopies irresponsables? Si pensem que sí, ens passarà com a la dreta que encara avui no sap el que va passar. La dreta de sempre mirava cap a les universitats pre-revolucionàries i només veia una colla de melenuts i barbuts que minaven la pau social amb el Manifest Comunista sota el braç. Molts d´aquests imberbes i melenuts són avui dia a les poltrones del poder i han adaptat aquest (...)


 • La “solidaritat” capitalista de les ONG

  6 d’abril de 2004

  José Téllez
  El fenomen de les ONG (Organitzacions No Governamentals), nascudes al voltant dels 70, sorgia de la necessitat de crear noves fórmules per resoldre alguns problemes que plantejava un nou món ple de incerteses. Recollien en part l’esperit jove de la generació del 68, sensible i solidària amb el tercer món i el medi ambient. Durant un temps van gaudir d’un gran èxit. Van impulsar campanyes com la del 0,7% del PIB per la cooperació dels països pobres i les (...)


 • Els morts són nostres, les guerres són vostres! Retorn immediat de les tropes de l’Iraq!

  5 d’abril de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 5 (abril 2004)
  La guerra immoral i il·legal de la coalició imperialista contra l’Iraq, que ha causat dezenes de milers de víctimes entre la població iraquiana i que ha destruït la seva economia no només no s’ha acabat, sinó que s’ha escampat a la reraguarda dels Estats agressors, mitjançant l’acció terrorista massiva i indiscriminada de l’onze de març. La solidaritat amb les víctimes de la massacre de Madrid i el rebuig (...)


 • 20 de març: fora les forces d’ocupació!

  9 de març de 2004

  Robert González
  El dia vint d’aquest mes milions de persones de tot el món sortirem al carrer en complir-se l’aniversari de l’inici de l’ocupació de l’Iraq per part de les tropes estadounidenques i els seus aliats. El passat més de gener a Mumbai, l’assemblea mundial de moviments socials feia seva la proposta que va sorgir al novembre a l’assemblea de moviments socials de París. Així, els moviments socials de les diverses nacions i pobles del món (...)


... | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 | 6480 | 6500 | 6520