,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Internacional   Feminisme   Catalunya   Habitatge   França   Ecologia   drets nacionals   internacionalisme   Estat espanyol   laboral   política   repressió   anticapitalisme   Economia  
VEURE TOTS ELS BLOGS

Esther Vivas

“La família Pujol ha actuat com la Cosa Nostra catalana”

29 d’abril de 2017

Les novetats al cas Pujol i la moció de censura de Podemos, a debat

28 d’abril de 2017

#ineditviable

Los austriacos. Un think tank neoliberal en España

29 d’abril de 2017

Cómo generar reuniones efectivas sin perder la participación

27 d’abril de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • "La Funció de l’Orgasme"

  4 de febrer de 2004

  Marc Lancharro
  “L’amor, el treball i el saber són les fonts de la nostra vida. També haurien de gobernar-la.” Wilhelm Reich
  El llibre és una autojustificacció de les teories que ell mateix va desenvolupar al llarg de la seva vida professional. És una recopilació científica de les investigacions que ell mateix fa com a sexòleg i psicoanalista de l’escola de Freud (del qual fou un dels millors deixebles) i que acabà criticant sense treva i denunciant-lo com a (...)


 • Què ha passat a Mumbai?

  4 de febrer de 2004

  Josep Maria Antentas
  El IV Fòrum Social Mundial ha estat un èxit polític indiscutible. Un dels aspectes més significatius del procés preparatori del FSM a l’Índia va ser la dinàmica unitària que ha generat entre organitzacions molt diferents, aprofundint la tendència oberta amb la preparació del Fòrum Social Asiàtic a Hyderabad el gener de 2003. Tradicionalment ha existit una dinàmica unitària entre sindicats i certs moviments camperols que contrastava amb la divisió entre ONGs i (...)


 • Tolerància Zero als maltractaments contra les dones!

  3 de febrer de 2004

  Isa Garnika
  El 2003, gairebé 100 dones van ser assassinades per homes que eren o havien estat els seus companys sentimentals, molts d’ells policies, guàrdies civils o militars. Les agressions sexuals s’han disparat un 24% respecte al 2002 i més de 4000 dones van sol·licitar l’ordre de protecció. Què podem dir d’una realitat fàcil de quantificar en xifres, però que suposa un gran dolor i patiment per part de les víctimes que són, no pas les dones només, sinó també (...)


 • Seguir mobilitzant i reconstruint l’esquerra social i política

  15 de desembre de 2003

  El context internacional segueix marcat per les creixents dificultats de l’imperialisme ianqui per perpetuar l’ocupació de l’Iraq i crear un nou règim addicte als interessos de les multinacionals estrangeres. La recent liquidació de set espies de l’Estat espanyol –un dels principals còmplices de l’imperialisme ianqui en aquesta guerra– posa de relleu que la resistència iraquiana està molt bén organitzada i informada i que està rebent un suport (...)


 • Com més creix la resistència, més creix la desmoralització dels soldats

  15 de desembre de 2003

  Derek Seidman, Nova York (derekseidman@yahoo.com)
  L’eufòria per la invasió victoriosa s’ha esvaït ràpidament a mesura que l’ocupació d’Iraq esdevé un malson fet realitat. Aquesta realitat es va imposant amb cada mort de la qual s’informa sense que hi hagi cap signe fidedigne de progrés o de sortida possible. Els soldats dediquen els seus dies i les seves nits a transportar combois per rutes extremadament perilloses on el risc de ser tirotejats o de topar-se (...)


 • Palestina: vella lògica, fets nous

  15 de desembre de 2003

  Brian Anglo
  En la evolució de la situació a Palestina, alguna gent no hi veu res més que la inexorable descabdellament de la lògica inherent al projecte original del sionisme polític. Partint de la idea que el poble jueu havia de tenir un territori propi i que Palestina era “una terra sense poble per a un poble sense estat”, s’arriba inevitablement a la història d’interminable opressió i patiment que ha significat l’Estat d’Israel.
  Aquesta posició no (...)


 • Què és el Fòrum 2004?

  15 de desembre de 2003

  Assemblea de Resistències al Fòrum 2004
  L’assemblea de Resistències al Fòrum 2004 es va començar a reunir a conemçaments de l’estiu del 2003. La intenció era la de crear un espai de convergència entre col·lectius i persones que estaven treballant en aspectes que tinguessin a veure amb el Fórum 2004. Actualment, s’articula en àrees de resistència (model de ciutat-especulació, sostenibilitat-precarietat, immigració, participació, cultura).
  Les àrees no són casuals, ja que (...)


 • "Miniwatt-Philips: la memòria obrera"

  15 de desembre de 2003

  Un llibre de Pepe Gutiérrez

  De llibres com aquest, n’hi ha ben pocs. Malauradament. Com diu el seu autor: “raramente la clase obrera tiene quien le escriba”. El que es comenta aquí és la memòria, plasmada en mots i imatges, d’una lluita –d’una lluita obrera- que va començar durant el franquisme i encara perdura. És una font d’inspiració i de lliçons per a tota gent que no ens resignem a aquest sistema triturador de persones i d’esperances. Perquè vagis fent boca, (...)


 • Per què cal oposar-se a la Constitució europea?

  15 de desembre de 2003

  Estem vivint un període històric determinant pel futur polític del continent europeu. El projecte de Constitució Europea suposa un pas decisiu per a la consolidació i la legitimació de l’Europa imperialista del capital i la guerra. Existeixen fortes contradiccions entre alguns Estats de la UE pel que fa a l’Esborrany –i sobre tot, pel futur repartiment de poder a la Unió, com hem vista a la última cimera amb l’oposició de Polònia i l’Estat espanyol–, però (...)


 • El 2n FSE de París, un pas endavant

  15 de desembre de 2003

  El 2n Fòrum Social Europeu (FSE) de París ha sumat un nou èxit polític al procés de construcció del Fòrum Social Mundial a escala global i regional i suposa l’inici de la consolidació d’aquesta iniciativa en l’àmbit europeu.
  Esther Vivas
  El 2n FSE, celebrat del 12 al 15 de novembre a París-La Villete, Saint Dennis, Bobigny i Irvy, va comptar amb la participació de 55.000 delegats i delegades, xifra similar a la del 1r FSE de Florència, i amb centenars de conferències, (...)


 • Les eleccions del 16N i el nou panorama polític català

  15 de desembre de 2003

  Diosdado Toledano
  El resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya reflecteixen les tendències de fons que anaven experimentant-se en la societat catalana en els últims temps, i que van tenir una primera expressió electoral en les passades eleccions municipals al Principat, particularment a la ciutat de Barcelona.
  La remobilització social que s’ha produït els dos últims anys, en especial durant les grans manifestacions contra l’Europa del Capital i la Guerra el 2002 a (...)


 • Raons per un recolzament crític al Pla Ibarretxe

  15 de desembre de 2003

  José Ramón Castaños
  1.-Observacions sobre la naturalesa de la reforma.
  L’essencial de la proposta Ibarretxe està en la modificació de les relacions Euskadi-Estat, de tal manera que el primer dels judicis de valor que cal fer-se sobre ella s’ha de remetre necessàriament al problema del model d’Estat. En tot cas, per això mateix ha estat jutjat fins ara pels seus detractors més fervents. Però en la seva proposta també hi ha una aspiració a regular les relacions internes en (...)


 • Rosa Luxemburg: un compromís per al segle XXI

  15 de desembre de 2003

  Ara fa vuitanta cinc anys, Rosa Luxemburg fou assassinada sota el regne de la socialdemocràcia alemanya. La seva herència política, que lliga compromís revolucionari, internacionalisme i democràcia socialista, ens resulta de gran vàlua.
  Michael Löwy
  Gener de 1919. Rosa Luxemburg, fundadora del Partit Comunista Alemany (Lliga Spartakus), és assassinada per una unitat dels “cossos francs”, bandes d’oficials i militars contrarrevolucionaris (futur viver del Partit Nazi) (...)


 • El 16 de novembre i l’esquerra anticapitalista

  1 de novembre de 2003

  Les eleccions del 16N es presenten incertes, i amb moltes especulacions sobre els escenaris postelectorals. És probable que continuï el retrocés de CiU iniciat els últims anys, que el PSC es mantingui, i que ERC i ICV-EUiA experimentin avenços. Compartim la voluntat de derrotar a les urnes el nacionalisme burgès i conservador de CiU que ha manat a Catalunya des de la transició, amb l’inestimable ajut d’Esquerra Republicana després de les primeres eleccions. CiU ha estat un dels (...)


 • Insurrecció a Bolívia!

  1 de novembre de 2003

  A l’hora de redactar aquestes línies, hi ha un compàs d’espera després que la impressionant revolta ha fet fora –del govern i del país- l’odiat president Goni, el gringo asesino. Us oferim aquí una descripció i una anàlisi dels fets escrites per Adolfo Gilly mentre s’estaven produint que ajuden a fer-nos una idea de l’emoció del moment, de la ràbia llargament continguda finalment desfermada.
  Adolfo Gilly
  Bolívia està vivint una revolució. Les (...)


 • Què és el Pla Ibarretxe?

  1 de novembre de 2003

  Olaia Gorria
  El 26 de setembre el lehendakari Ibarretxe va presentar un proposta secessionista per alguns, un projecte amb objectius limitats, per d’altres. Ens trobem davant d’una iniciativa controvertida, però, què diu aquest pla polèmic? La proposta, nascuda d’un context d’embús (i d’abús) polític, sorgeix del govern basc com una modificació de l’Estatut de Gernika per impulsar un procés de diàleg social i de desbloqueig polític.
  El preàmbul (...)


 • "Porto Alegre se mueve"

  1 de novembre de 2003

  Robert González
  El III Fòrum Social Mundial (FSM) que va tenir lloc a Porto Alegre el gener de 2003, va significar el final d’una etapa en els moviments contra la globalització neoliberal. Porto Alegre se mueve, el nou llibre de la colecció “Viento Sur” de Los libros de la Catarata, ofereix un balanç lúcid del procés del FSM i apunta els reptes i perspectives que afronta. A través de dinou entrevistes a intel·lectuals i activistes del moviment i aportant també la seva (...)


 • Cal construir l’Europa de les lluites!

  1 de novembre de 2003

  La segona edició del Fòrum Social Europeu (FSE) ja està aquí. Del 12 al 16 de novembre el segon FSE tornarà a ser el centre de referència de bona part dels moviments socials europeus i un moment central en l’agenda dels moviments “antiglobalització” del continent. El Fòrum de París ve precedit per l’exitosa primera edició del FSE a Florència, el novembre del 2002, que va marcar un moment culminant de les resistències a la globalització i la guerra: 60.000 (...)


 • L’eficaç ineficàcia de la Llei d’estrangeria

  1 de novembre de 2003

  Brian Anglo
  Una de les crítiques a la Llei d’estrangeria que se sent amb més freqüència, fins i tot des d’organitzacions que diuen defensar els drets de la immigració o sectors de l’esquerra, és que resulta “ineficaç”. Estranya crítica, si partim de la base que ni els criteris ni els objectius dels que fan la llei són els nostres. Tant de bo fos ineficaç! Malauradament, no és pas així; o almenys, no del tot. Vegem-ho.
  És ben cert que la visió del govern, que (...)


 • Organitzar l’oposició d’esquerres front al gir dretà

  1 de novembre de 2003

  El mes de desembre vinent, els dies 19, 20 i 21, tindrà lloc la VII Assemblea federal d’Esquerra Unida.


... | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 | 6480 | 6500