,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Tarragona es mobilitza contra el cop d’estat dels mercats (...)

Tarragona es mobilitza contra el cop d’estat dels mercats financers

dimarts 26 de febrer de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Tarragona

El passat dissabte 23 de febrer 5.000 persones van omplir els carrers de Tarragona en la manifestació que la Plataforma en defensa dels drets públics va convocar amb el lema: “Contra el cop d’estat dels mercats financers. Ens sobren els motius”.

A aquesta mobilització es va sumar l’Assemblea 15M així com altres col·lectius de l’esquerra independentista i anticapitalista de la ciutat. Així mateix, també es van sumar treballadors i treballadores d’empreses en lluita com és el cas dels i les treballadores de la fabrica Ercros de Flix a les quals se les vol aplicar un ERO per acomiadar a la majoria de la plantilla, així com també es van sumar persones treballadores de Port Aventura les quals es poden veure afectades per una nova subcontractació de serveis que precaritzaria encara més les seves condicions de treball. Tampoc hi ha que oblidar als diversos sectors públics que es van mobilitzar, com l’educació i la sanitat o els bombers, entre d’altres, ni tampoc a la marea verda que representa a la Plataforma Afectats per la Hipoteca.

La manifestació va tenir diversos punts de sortida. Des dels barris es va començar la marxa a les 17:30 i des de la Rambla Vella a les 18:00. Les diferents marees van confluir a les 18:30 a la Plaça Imperial Tarraco. L’arribada de la gent dels barris al centre de la ciutat va ser un moment emotiu per la bona recepció amb aplaudiments que la ciutadania va brindar a les persones dels barris. Cal destacar també la bona afluència de gent des dels barris de Ponent i també des de Sant Salvador que a l’altura de Sant Pere i Sant Pau es van ajuntar amb els i les veïnes d’aquest barri. També ressaltar que a la sortida de la marxa de la ciutat es va llegir un manifest davant de l’hospital de Santa Tecla reivindicant la sanitat 100% pública i explicant les diferències amb la sanitat concertada i l’opacitat d’aquesta.

Durant la manifestació es van penjar diversos cartells reivindicant la sanitat i l’educació pública i de qualitat, una vivenda i treball digne, així com una banca pública sota control social. Així mateix, es van cridar molts lemes com: “no són suïcidis, són assassinats”, “la solució polítics i banquers corruptes a la presó”, “no són retallades, són privatitzacions” o “d’aquí o estrangera, la mateix classe obrera” entre d’altres. Cal destacar que la mobilització va ser molt reivindicativa de la justícia social i contra la corrupció i va transcórrer sense incidents. Així mateix, es van veure els mossos d’esquadra davant de El Corte Inglés i als seus voltants hi havia diverses furgonetes dels antiavalots; com sempre, defensant els grans símbols del sistema.
Finalment la marxa va arribar a l’hospital Joan XXIII on es van sumar alguns dels i les treballadores de l’hospital i on es va llegir i repartir el manifest. En aquest punt i final de la manifestació es van cridar consignes en defensa de lo públic, pel treball i la vivenda digna, així com de la necessitat d’un altra vaga general i d’aprofundir en la desobediència civil per capgirar aquesta situació.

Així, aquest 23F Tarragona va tornar a donar una resposta contundent contra la injustícia social que genera aquest sistema. Ara cal, doncs, continuar amb una mobilització sostinguda però també cal cridar a l’organització d’aquests milers de persones ja sigui en les assemblees de barris, en els seus centres de treball o en els diferents col·lectius socials i alternatius que existeixen en la ciutat. Seguirem.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici