,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Anàlisi | debat > No paguem el seu deute!

No paguem el seu deute!

dimecres 27 de febrer de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Àngel Pagès (1)

El passat dia 25 de febrer va tenir lloc a la Cooperativa Gafarrons de Premià de Mar un acte unitari sota el lema No paguem el seu deute!
Organitzat per l’assemblea d’Indignats local i per la mateixa cooperativa, l’acte va comptar amb el suport de diverses organitzacions premianenques
com Premià amb el Sahara, Assemblea de Joves, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, Crida Premianenca, EUiA i ICV.

Una quarantena de persones van assistir a l’acte que s’inicià amb la presentació a càrrec de Lluís Soler, activista del 15m i cooperativista. A continuació va parlar
Iolanda Fresnillo, recent arribada de Grècia on assistia a una trobada de moviments socials relacionada amb la crisi i el deute, que va centrar la seva intervenció en la descripció del fenòmen del deute, la situació específica de Grècia, en la necessitat d’enfortir les xarxes i moviments socials i en conscienciar la població entorn de les polítiques imposades per la troika i que en gran mesura es deriven del deute acumulat.

Acte seguit Marifé Calderón va informar de les característiques de la Plataforma Ciutadana per l’Auditoria del Deute i dels seus objectius de sensibilització i intervenció a diverses escales incloent l’àmbit municipal.

Va tancar l’acte Dani Blasco explicant l’iniciativa concreta de les auditories locals, senyalant les potencialitats d’aquest tipus d’intervencions ja que poden apropar la ciutadania i els moviments socials amb les expressions més properes del deute i de les finances municipals a nivell de municipi.

El debat va incidir en temàtiques plantejades des del públic -majoritàriament dels moviments de la zona- com els desnonaments, les preferents, el deute municipal a Premià de Mar o la preocupació davant d’un escenari que cada vegada aproxima més la situació de l’estat espanyol amb la de Grècia.

Aquest acte culminava unes jornades on els moviments locals, encapçalats per l’Assemblea d’Indignats, han protagonitzat diverses accions coincidint amb el 23f, en concret diverses assemblees i una cercavila contra la corrupció que va transcorrer entre les seus dels partits PP, PSC i CiU, amb encartellades i crits de protesta i animant la població a participar a les marees del cap de setmana.


(1) Membre de la Cooperativa Gafarrons i de l’Assemblea d’Indignats de Premià de Mar

JPEG - 290 kB
JPEG - 305.8 kB
JPEG - 271.4 kB

contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici