,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Comunicats > Comunicats > Que no ens retallin el futur!

Que no ens retallin el futur!

dijous 28 de febrer de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Després de més de quatre anys de crisi, les desigualtats socials, l’atur i la misèria, segueixen creixent. Tot i així els els governs de Catalunya i Espanya no deixen d’aplicar la mateixa recepta: austeritat neoliberal, retallades i precarització per arribar a un creixement que es veu cada cop més llunyà. Mentrestant les multinacionals com Telefònica han recuperat els seus beneficis i acomiaden treballadors il·legalment; la banca utilitza les arques públiques per a cobrar els seus deutes privats i la classe política amaga els seus sobres a paradisos fiscals per no haver de pagar impostos.

A l’educació, l’aplicació de l’austeritat, la reducció del dèficit, duu pujades de taxes que ens obliguen a endeutar-nos per estudiar, i alhora redueix les plantilles de professorat i del pressupost per mantenir les instal·lacions universitàries. Tot plegat ens porta a un model educatiu sense futur, amb aules més plenes, professores més carregades de feina i d’estudiants, personal de serveis més precari i instal·lacions més obsoletes. Mentrestant es desenvolupa una altra universitat, en paral·lel a aquesta, utilitzant els diners públics per crear centres de recerca i màsters privats, amb preus impossibles per la majoria de la societat.

Alhora, la destrucció de llocs de treball, les deslocalitzacions i la precarietat laboral desvaloritzen els nostres estudis. La inversió feta per la societat en l’educació es desaprofita quan hem d’emigrar per buscar una feina digna, o com a mínim una feina on es valorin les nostres professions. Milers d’euros invertits en persones que se’n van sense bitllet de tornada.

Davant d’això hem de defensar l’educació per a tothom, la formació com a eina per a sortir de la crisi i construir una societat nova. Davant dels interessos econòmics d’una minoria hem de garantir el dret dels fills i les filles de la classe treballadora a estudiar sense endeutar-se. Salvant bancs, desnonant famílies i indultant corruptes no sortirem de la crisi. Necessitem una ruptura amb les polítiques neoliberals i amb els polítics que les porten a terme.

Sense educació no hi ha democràcia possible!
Cap mercat ens ha de governar!


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici