,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Dona treballadora en temps de crisi

Dona treballadora en temps de crisi

dilluns 4 de març de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Teresa Navarro [1]

En el marc del clcle Els Tallers de la Revolta, va tenir lloc al centre cívic de Premià de Mar una nova sessió, la quarta, dedicada a la dona treballadora en temps de crisi. Amb un triple subtítol -Capital, patriarcat, immigració- aquest taller precedia els actes del Dia de la Dona Treballadora d’enguany i fou seguit per més de quaranta persones, majoritàriament dones i de diverses generacions.

L’activista feminista i premianenca Griselda Ballester va presentar l’acte donant la paraula a Sandra Ezquerra (activista feminista i membre de RG-EA) i Mihaela Vancea (doctorada en ciències polítiques i cooperativista local).

La Sandra va centrar la seva intervenció en el concepte d’acumulació per despossessió ressenyant l’origen marxista d’aquesta formulació, ampliant-lo amb les aportacions contemporànies del geògraf David Harvey i aportant la necessària perspectiva de gènere, no del tot reexida en el passat, i que avui en dia i a la vista de la crisi capitalista convé sistematitzar molt més i inscriure-la en el nucli central del combat anticapitalista.

Acte seguit va intervenir la Mihaela que va desenvolupar els diversos aspectes que conformen la situació de les dones migrades i la seva condició d’extrema vulnerabilitat en temps de crisi i de profunda exclusió. El debat posterior va plantejar diverses línies d’atenció relacionades amb les intervencions efectuades i va aportar un ric debat intergeneracional entre activistes feministes i public en general sobre el sentit de la lluita i de les reivindicacions de gènere.

Amb aques nou "taller de la revolta", l’anticapitalisme social i polític consolida un nou espai de referència al Maresme avalat per l’alta participació que totes les sessions estan tenint des del seu inici.

Notes

[1Teresa Navarro és membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Maresme


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici