,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > La Coordinadora d’ONGs i AMS de Lleida es veu obligada a acomiadar el (...)

La Coordinadora d’ONGs i AMS de Lleida es veu obligada a acomiadar el 75% de la seva plantilla

dimarts 5 de març de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Sergi Bertran | La Directa

La Coordinadora d’ONGs i AMS de Lleida es veu obligada a acomiadar el 75% de la seva plantilla. Per l’any 2012 l’entitat va firmar un conveni amb l’Agència Catalana de Cooperació de 119.000€, però a data d’avui encara no s’ha efectuat cap pagament. Segons ens explica Paquita Deltell, portaveu de l’agrupació, la Coordinadora d’ONGs i Altres Moviments Solidaris podia gestionar les seves activitats i gaudir de l’assessorament de quatre tècnics especialitzats en el camp gràcies a la subvenció atorgada per la Generalitat, ja que aquesta era la més rellevant de les que rep el col·lectiu .

Però, les negociacions que s’han anat efectuant al llarg d’aquest temps no han portat cap solució. A pesar que l’Agència Catalana de Cooperació ha assegurat que els diners arribaran, ningú sap quan es començarà a rebre la subvenció. Durant l’any 2012, la Coordinadora va gestionar les seves activitats i assessoraments sota mínims de pressupost.

El impagament ha obligat a prescindir de tres dels quatre tècnics que hi treballaven i hi dedicaven els seus esforços per tal de mantenir viu el teixit associatiu de Lleida. Per tant, a partir d’avui (1 de març), la “coordi” s’haurà de reinventar i gestionar la seva activitat amb una única persona treballant. No serà una tasca fàcil ja que actualment assessorava 35 entitats, entre ONG’s i associacions sense ànim de lucre, a més de realitzar una gran quantitat de campanyes de sensibilització .

Segons informen al setmanari, encara és aviat per preveure quins seran els serveis més afectats. El que és clar, diuen, és que tant les entitats que hi participen, com la resta de persones individuals implicades en el projecte hauran de dedicar-hi més esforços si volen mantenir viva una entitat històrica de la ciutat de Lleida.

El dimarts 19 de febrer van convocar una concentració davant la delegació de la Generalitat que aplegà més de cent persones, per demanar el pagament immediat de la subvenció i evitar així l’ofec econòmic que pateix l’agrupació.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici