,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Davant l’assemblea fundacional del nou subjecte polític el 8 (...)

Davant l’assemblea fundacional del nou subjecte polític el 8 d’abril

Jueves 30 de marzo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


1.Les militants de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista vam donar suport a la creació d’En Comú Podem i, després, a la proposta de creació d’un nou subjecte polític. Defensem la necessitat d’un nou projecte confluent que pugui articular una majoria política de canvi i de ruptura a Catalunya. Amb aquesta perspectiva participem activament a Podem i a una àmplia diversitat de candidatures municipals "en comú", com Barcelona en Comú i altres iniciatives similars arreu del territori.

2.En un comunicat recent titulat Per un procés de confluència on tothom s’hi senti còmode i amb un programa de ruptura (http://revoltaglobal.cat/spip.php?article6978) exposàvem la nostra valoració de com ha anat el procés de preparació del nou subjecte polític i senyalàvem tres mancances importants: la poca afluència de noves persones no organitzades al projecte, la falta d’una preparació sistemàtica del treball conjunt de les membres de les diferents organitzacions a nivell local o sectorial, i la discussió precipitada del model organitzatiu i les normes de funcionament. En particular, en aquest darrer aspecte, considerem que ha faltat una veritable reflexió sobre com construir una organització participativa i democràtica, i tot apunta a que el nou subjecte polític reproduirà els problemes habituals de funcionament dels partits, tant dels vells com dels nous.

3.La crisi entre Podem i Barcelona en Comú, ICV i EUiA és una molt mala notícia que debilita a tothom. Esperem que la situació generada després de l’anunci de Podem de retirar la seva candidatura a l’Assemblea del dia 8 d’abril sigui transitòria i es pugui reconduir el més aviat possible. Construir una alternativa a la dreta que pugui ser majoritària implica la confluència entre diverses forces. Tot procés d’aliança i de suma d’esforços és difícil i complex, però no podem renunciar-hi si realment volem articular una nova majoria política.

4.Les militants de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista seguirem participant a Podem, a Barcelona en comú i a altres candidatures locals amb l’objectiu de fer avançar les idees anticapitalistes des d’una perspectiva unitària i confluent. Participarem activament a l’Assemblea del 8 d’abril amb la voluntat de fer propostes constructives anticapitalistes, rupturistes i en favor de la democràcia interna i la participació des de baix. Esperem poder ajudar, junt amb altres companys i companyes, a articular una veu anticapitalista i unitària dins del nou subjecte polític, que contribueixi al debat i a la discussió política interna en un moment on cal discutir sèriament sobre quines són les vies per aconseguir el canvi social i què vol dir guanyar de veritat, més enllà de les victòries electorals.

5.La crisi entre Podem i Barcelona en Comú, ICV i EUiA no pot fer-nos oblidar alguns problemes de fons que el nou subjecte polític i Podem hauran d’afrontar en el futur si volem no només construir una alternativa majoritària, sino sobretot garantir que aquesta alternativa sigui realment de ruptura i portadora d’una proposta de canvi social. En aquest sentit hi ha dues grans qüestions que s’han d’encarar: en primer lloc, aprofundir el debat programàtic i assumir amb valentia propostes programàtiques agosarades de ruptura en el terreny de política econòmica, fiscal, bancària o energètica, per exemple; en segon lloc, treballar perquè els esforços per a construir una alternativa electoral siguin complementaris als esforços per rellançar la mobilització social i potenciar l’auto-organització. Si no ho fem, és probable que no tinguem victòries electorals o que si les tenim tampoc permetin iniciar un procés real de canvi social.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici