,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Estat Espanyol > Sobre la moció de censura d’Unid@s Podemos

Sobre la moció de censura d’Unid@s Podemos

Jueves 27 de abril de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


La moció de censura anunciada pels portaveus d’Unid@s Podemos contra el govern Rajoy es presenta en un escenari protagonitzat pels casos de corrupció que li estan esclatant al Partit Popular i en un moment en el qual el PSOE apareix incapaç de mantenir una postura unívoca i sense reacció. En aquest sentit, aquesta iniciativa apareix com un bon moviment tàctic en un triple sentit: escindeix el parlament en dos blocs clarament definits, genera contradiccions en el PSOE i permet fer política des de la indignació.

El repte d’aquesta iniciativa ara és plantejar-la dins d’una estratègia constituent (no de simple regeneració institucional) i articular-la per baix amb una perspectiva de mobilitzar a un bloc històric plural i antagonista, provant també nous repertoris d’acció que serveixin per organitzar i acumular forces i no només per a l’oposició simbòlica.

Amb tots els límits consubstancials a la política parlamentària, amb aquesta moció s’obre una via interessant a explorar que ha de venir acompanyada de la convocatòria de mobilitzacions diverses que siguin capaces de marcar la dinàmica social d’aquesta iniciativa i plantejar també un programa alternatiu a l’austeritat i la corrupció.

D’aquesta forma, no podem permetre que la crisi del PP, així com la crisi en algunes institucions centrals de l’Estat vinculades a la judicatura, acabi en una simple recomposició del règim: ha de ser la mobilització i l’auto-organització ciutadana la protagonista, no els aparells de l’Estat ni la mera representació parlamentària.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici