,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > Les marxes es citen a Catalunya

Les marxes es citen a Catalunya

Miércoles 3 de mayo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Poder Popular

Jesús Sánchez / Poder Popular

El passat dissabte 29 d’abril a la Nau Bostik de Barcelona es van citar més d’un centenar de persones, al voltant de 25 col·lectius, moviments i organitzacions en el marc de la jornada de la Marxa de la Dignitat. El motiu de la trobada: organitzar la gran manifestació que realitzaran per tercer any consecutiu a Madrid, el proper 27 de Maig amb el lema “Fem Fora la màfia: Pa, Sostre, Treball, Igualtat i Autodeterminació".

Per introduir el debat de la jornada es va comptar amb la presència de l’economista Josep Manel Busqueta que va explicar les conseqüències de la crisis i va afirmar que “el mínim creixement actual es deu al rebot i a la devaluació interna, aquesta és una la lògica que la gent lluitadora ha de confrontar”. També va intervenir l’advocat laboralista Vidal Aragonès reflexionant en com “les organitzacions del canvi, no han posat a la classe obrera com ha protagonista en el seus programes”.

Davant la situació política i social que es viu a Catalunya s’ha de reaccionar, generant un moviment des de baix i d’arreu del territori que tingui per objectiu repartir el treball i la riquesa. Durant el debat es va acordar impulsar una Carta de Drets Socials Catalana com a eina per incidir en el procés d’autodeterminació de Catalunya, definint un horitzó alternatiu al model neoliberal de les retallades.

No n’hi ha prou amb demanar sortir de l’UE i l’euro, hem de trencar amb el capitalisme. Per això, s’han compromès en impulsar una alternativa a l’Europa del capital i la guerra, així com a donar recolzament a les lluites antiimperialistes.

Per finalitzar els participants s’han organitzat en grups de treballs per preparar les Marxes cap a Madrid des de Catalunya. Així, el 27M tornem a Madrid i “Fem fora la màfia: Pa, Sostre, Treball, Igualtat i Autodeterminació”


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici