,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > 11M Vaga: seguim fins a tombar les taxes abusives!

11M Vaga: seguim fins a tombar les taxes abusives!

Sábado 6 de mayo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


El pròxim 11 de maig tornem a mobilitzar-nos per exigir una rebaixa real del 30% de les taxes universitàries i l’equiparació de les taxes de màster a les de grau. Les diferents assemblees i coordinadores de les universitats de Barcelona han convocat aquesta vaga per tornar a omplir els carrers com el passat 2M.

El passat 22 de Març es va aprovar l’ampliació de les beques d’equitat per a les famílies amb rendes inferiors de 40.000 €, això suposa una rebaixa del 30% per a les estudiants que obtinguin les beques. Juntament amb aquesta rebaixa, es va aprovar l’increment a les beques pels màsters oficials. És una petita victòria del moviment estudiantil, que després de diverses mobilitzacions ha pogut demostrar que tensant els carrers i les institucions els de dalts s’han de moure. Però, és una victòria parcial i no podem permetre que el Govern la faci servir per desmobilitzar. La rebaixa del 30% de les taxes ja és un objectiu de mínims. Des del 2011-2012 amb l’increment del 66% de les taxes, el nombre d’alumnes matriculades a les universitats ha caigut un 10%.

És un increment clar de la dificultat per accedir als estudis superiors poder adquisitiu i les beques-equitat no són més que un pegat. Aquesta barrera econòmica l’hem de trencar mitjançant les mobilitzacions i l’organització a les aules. La rebaixa és només un primer pas perquè l’accés a la cultura i a l’educació no pot ser un privilegi per uns pocs, haurem de continuar lluitant per revertir les retallades. Les victòries parcials que hem aconseguit i les que aconseguirem han de donar-nos més forces per continuar exigint una universitat gratuïta i amb beques-salari que permetin estudiar a la classe treballadora. Per aquests motius, les assemblees de Facultats de la UB i la UPF convoquen vaga el pròxim 11 de Maig i a la UAB els 10 i 11 de Maig.

Les Joves de Revolta Global donem tot el nostre suport a aquesta convocatòria de vaga i animem a totes les estudiants de diferents Universitats a sumar-se a la convocatòria i estimular la seva preparació des de baix.

Ens veiem 11M a les 18:30 h a la Plaça Universitat. Ara toca als estudiants seguir: Organitzar el conflicte, batallar i conquerir cada dret!


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici