,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Suport i solidaritat amb els presos i preses palestines

Suport i solidaritat amb els presos i preses palestines

Miércoles 10 de mayo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Des de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista volem mostrar el nostre suport i solidaritat amb els presos i preses palestines que s’han declarat en vaga de fam indefinida per protestar davant les violacions dels seus drets humans a les presons d’Israel.

El 17 d’abril de 2017, al voltant de 1500 presos/es polítics palestins van anunciar l’inici d’una vaga de fam per protestar per la vulneració de drets fonamentals a les presons israelianes. A dia d’avui els presos en vaga segueixen les seves reivindicacions demanant que es posi fi a la pràctica d’Israel d’abús, aïllament, tortura, negligència mèdica i negació dels drets garantits pel dret internacional, inclòs el dret a un judici just i la visita de familiars. A pesar que la vaga de fam, iniciada pels presos del Fath con Marwan Bargoutti al capdavant, la protesta ja porta 3 setmanes en les quals s’han anat sumant presoners com el Secretari General del FPLP Ahmad Saadat i altres destacats dirigents d’organitzacions islamistes. Diversos presoners palestins que dirigeixen la vaga de fam han estat traslladats de presó i aïllats. A tots els presos en vaga se’ls nega la visita d’advocats i familiars. Hi ha al voltant de 6.500 presoners/eres polítics palestins, inclosos almenys 300 nens, a presons israelianes, segons l’Associació Adameer - Suport als Presos i Drets Humans. Des de l’ocupació dels TTOO (Gaza, Cisjordània i Jerusalem) més de 800.000 persones han estat detingudes por Israel, qque equival al 40% de la població masculina Palestina.

Per la dignitat dels presos, per la llibertat en la lluita i atenent al nostre compromís internacionalista en general i amb la causa palestina en particular, volem animar a totes les organitzacions solidàries amb la causa palestina a manifestar el rebuig a les polítiques de colonialisme, racisme i apartheid per part de l’estat d’Israel incrementant acciones de visibilitat per als presoners així com implementant cada vegada de manera més conscient la campanya de Boicot Sanciones i Desinversions a l’estat d’Israel. I convidar a participar de la manifestació a Barcelona el proper dimcres 10 de maig a les 19h a la plaça Sant Jaume.

Solidaritat les preses i presos en vaga de fam.

Ahir Sud-àfrica, avui Palestina.

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici