,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > Nou Barris fa front a l’extrema dreta

Nou Barris fa front a l’extrema dreta

Martes 16 de mayo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : + info Poder Popular

Laia Facet / Poder Popular

Laia Facet | Centenars de persones recorrien els carrers de la Prosperitat (Nou Barris) per fer una demostració de força i cohesió social del barri el passat divendres 12. El motiu? L’extrema dreta ha estat fent incursions davant l’obertura d’un centre de culte islàmic al carrer Japó.

El proper mes de juny es té prevista la seva obertura, no és el primer que s’obre al districte de Nou Barris, ni el primer que preveu obrir-se properament a la ciutat, la diferència? Les amenaces i intimidació a veïnes musulmanes, cacerolades diàries al carrer Japó i els intents d’incursió de l’extrema dreta de Respeto (antiga PxC) i Democracia Nacional al barri. «L’oposició al local de culte ha atret l’extrema dreta al barri. Una extrema dreta que mai ha estat present a Nou Barris, que defensa idees antidemocràtiques, que tracta de dividir a la comunitat» declara 9Barris Acull i l’associació de veïns del barri en un comunicat (http://www.9bacull.org/content/lextrema-dreta-explota-les-nostres-pors). Es tracta del Modus operandi típic de les organitzacions racistes generant polèmica i polaritzant el veïnat dels barris obrers.

Front això, la comunitat musulmana del barri i el teixit social en general van posicionar-se a favor de l’obertura del centre en una declaració pública (http://prosperitat.org/ca/node/614) signada per una trentena d’entitats veïnals, juvenils, socials i religioses. A més, el plenari del districte de Nou Barris de forma unànime va aprovar una declaració institucional condemnant les pintades racistes i feixistes que s’han dut a terme en el propi local així com arreu del barri.

És en aquest context que 9Barris Acull i el conjunt del teixit associatiu del barri ha desbordat els carrers de la Prosperitat donant una lliçó de solidaritat veïnal a la jornada «Nou Barris per la Convivència». La jornada buscava visibilitzar la diversitat existent al veïnat com un valor d’enriquiment, fet demostrat durant el cercavila on hi havia present l’activisme barrial, famílies, gent jove, etc. La Prosperitat aviat complirà cent anys i com elles mateixes declaren, és un barri que s’enorgulleix d’haver-se construït amb les onades d’immigració. Entitats juvenils, veïnals i musulmanes del barri han llegit el manifest que tancava el cercavila i iniciava la festa a la Plaça Pestanya plena de gom a gom. Una lliçó de com fer front als intents d’incursió de l’extrema dreta enfortint els lligams barrials.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici