,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Contra la corrupció, mobilitzar-se el 20 de maig

Contra la corrupció, mobilitzar-se el 20 de maig

Viernes 19 de mayo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Les notícies sobre investigacions i imputacions de membres del Partit Popular per causes relacionades amb la corrupció s’han convertit en una cosa habitual. Catalunya tampoc està exempta de casos de corrupció com el cas Palau o el cas Pretòria fruit de dècades de la sociovergència. Dia rere dia es mostra amb mes claredat la putrefacció moral de la classe política i el seu servilisme amb les grans empreses.

La complicitat entre importants empresaris i els dirigents del Partit Popular ha desembocat en una falta absoluta de credibilitat del partit governant. Els primers, guiats per la llei del guany, buscant nous negocis, han entrat en els nínxols reservats per als serveis públics, des de la sanitat i l’ensenyament fins a la neteja vial, imposant la realització d’obra pública innecessària com les radials d’Aguirre i exigint noves privatitzacions per comprar a preu de saldo els béns públics.

Els segons, els polítics, després de rebaixar els impostos, minvar els ingressos fiscals i deixar en precari les arques públiques, han reduït el seu paper en la gestió d’allò públic al de concessionistes i aconseguidors per al saqueig de l’erari i la venta del patrimoni públic, i s’han convertit en guardians de l’ordre mitjançant lleis com la Llei Mordassa.

Entre el públic i el privat s’ha generat una zona fosca i opaca on han proliferat comissions i suborns per als partit estructurat en diverses faccions d’una organització criminal. El que ha possibilitat un finançament extra per a les campanyes electorals i la despesa corrent del PP. I enmig del flux d’aquests fons, també hi ha hagut desviaments amb finalitats privades per a negocis conjunts. Avui per tu, demà per mi, seguint el principi Zaplana: “Jo he vingut a la política per fer-me ric”.

Aquesta procacitat solament va ser possible i es va fer realitat amb els ERE o els González o Pujol de cada lloc perquè l’arquitectura política del règim del 78 ho possibilitava.

Els neoliberals i defensors del mercat com a gran regulador que hi ha al PP han aconseguit no solament disminuir la despesa i la inversió pública sinó desatendre situacions d’emergència. L’austeritat imposada per la UE ha estat el mecanisme que han emprat per transferir riquesa de la gent de baix cap als de dalt. El resultat d’aquesta orientació “liberal” consistent a fer negocis amb els diners públics i a l’ombra del poder polític, sense competència que valgui i en un augment de la pobresa i la desigualtat.

Però, al seu torn, la corrupció, xifrada en molts milions d’euros destruïts de l’interès públic i espoliats pel PP, CiU, el PSOE, si escau aprofitant una posició preeminent en les institucions i espais de decisió, ha agreujat la situació de la majoria social colpejada per les polítiques austeritàries, ja que ha detret importants recursos de la despesa sanitària, escolar, de la dependència o d’inversions en recerca i ciència, així com de la dotació de nous llocs de treball en el sector públic en aquelles activitats que són essencials per als interessos populars.

Hem d’evitar que es normalitzi la corrupció, que es banalitzi el debat sobre la mateixa, que s’instauri el cinisme en la política i, el que seria pitjor, el desànim al poble. Ni els corromputs ni els corruptors, poden guanyar, però tampoc els partits com Ciutadans o el PSOE, que permeten que el PP segueixi governant, malgrat les evidències de la seva putrefacció.

Des de les forces transformadores hem d’aprofundir en l’exemplaritat que es va obrir amb la limitació salarial, impulsar a les institucions la denúncia del frau i el saqueig i proposar normes i mesures de control previ i exigència de rendició de comptes. Però això, tot i ser necessari, no és suficient.

L’objectiu polític que ha de guiar la nostra activitat és evitar les operacions de maquillatge i regeneració des de forces del règim en marxa, augmentar les esquerdes del règim del 78 i buscar la ruptura democràtica que possibiliti l’obertura de processos constituents que modifiquin substancialment la vida política al conjunt de l’Estat espanyol.

Hem d’impulsar la contestació i mobilització contra les polítiques del capital que serveixen d’aixopluc a la corrupció, redoblar l’esforç contra l’austeritat i el que és fonamental: organitzar la contestació i control des de baix, pas a pas cap a majors cotes de poder popular.

Per això, des de Revolta Global recolzem la iniciativa impulsada per Unidos Podemos i les confluències d’impulsar mocions de censura contra el PP, tant a Madrid com a nivell Estatal, així com la convocatòria del dissabte 20 de maig a les 18h a plaça del Sol (Madrid). És necessari avançar cap a una mobilització unitària, àmplia, ciutadana, per fer-los fora a tots i per a que el protagonisme a la vida política sigui de les classes populars i treballadores i no dels corruptes i de les grans empreses.

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici